Zeytin Ezmeli Açma |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytin Ezmeli AçmaZeytin Ezmeli Açma Zeytin Ezmeli Açma Tarifi - Zeytin Ezmeli Açma Nasıl Yapılır - Zeytin Ezmeli Açma Malzemeleri Malzemeler : 1 Su bardağı ılık su 1 Su bardağı ılık süt 1 Su bardağı sıvıyağ 1 Paket yaş maya 1 Yumurta (akı içine-sarısı üzerine ama 1 tane yumurta sarısı yetmiyor ilave gerekiyor) 3 Yemek kaşığı şeker 1 Tatlı kaşığı tuz İçine sürmek için yumuşamış tereyağı Zeytin ezmesi Aldığı kadar un Çörek otu Yapılışı: 1- Kabın içine mayayı koyup üzerine ılık suyu ilave edip mayayı eritiyoruzÜzerine ılık sütü, sıvıyağı,yumurta akını koyup karıştırıyoruz 2- Unu,şekeri,tuzu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz Unu yavaş yavaş ekleyip yoğuruyoruz Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıyoruz (Çok un eklemeyin sert olur elden biraz yapışarak kurtarın,iyice yoğurun unuda elerseniz daha güzel oluyor) 3- Kabın üzerini streçle kapatıp, bezle sarıp 1 saat kabarmasını bekliyoruz Kabaran hamurdan parçalar kopartıp yuvarlıyoruz, bir parça tereyağı alıp üzerine sürerek elimizle açıyoruz, içine zeytin ezmesi sürüp rulo yapıp hamurun uçlarını birleştirerek yuvarlak açma şeklini veriyoruz 4- Tepside mayalanması için biraz daha bekletip (kabarana kadar) üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz 2 tepsi 22 adet oluyor |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|