Mantarlı Soğanlı Börek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Soğanlı BörekMantarlı Soğanlı Börek Mantarlı Soğanlı Börek Tarifi - Mantarlı Soğanlı Börek Nasıl Yapılır - Mantarlı Soğanlı Börek Malzemeleri Mantarlı Soğanlı Börek İçin Gerekli Malzemler; 4 Su Bardağı Un 1 Paket Kuru Maya 1 Çay Bardağı Sıvıyağ 1 Yumurta 2 Çorba KaşığıYoğurt Tuz Su Hamura Sürmek İçin: 2 Çorba Kaşığı Tereyağı İç Harcı İçin: 1 Paket Şitaki Mantarı 2 Soğan Sıvıyağ Tuz Karabiber Kekik Üzeri İçin: 1 Yumurta Sarısı Mantarlı Soğanlı Börek Hazırlanışı; Soğan ve mantarları doğruyoruz Sıvıyağla birlikte önce soğanları kavurup ardından mantarları ekliyoruz Tuz, karabiber ve kekik ekleyip soteledikten sonra altını kapatıp ılımaya bırakıyoruz Hamuru için, unu geniş bir kabın içine alıp kuru maya ile karıştırıyoruz Ortasını açıp sıvıyağ, yumurta, yoğurt, tuz ve biraz su koyuyoruz Önce sıvıları karıştırıp yavaş yavaş unla karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz Mayalanması için dinlendiriyoruz Hamuru 6 bezeye bölüyoruz Tereyağını eritiyoruz Her bir parçayı tatlı tabağı büyüklüğünde açıp tereyağ sürüyoruz Hamurları üst üste koyuyoruz En üstteki hamura yağ sürmüyoruz Yağı çekmesini için 10 dakika dinlendiriyoruz Dinlendikten sonra hamuru bütün olarak büyük bir şekilde açıyoruz Hamuru 6 ya da 7 ye bölüyoruz Geniş kısımlara iç harçtan koyup sarıyoruz Yağlanmış tepsiye börekleri dizip üzerine yumruta sarısı sürüyoruz Biraz daha mayalandırıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz Sonra Servise Hazır Afiyet olsun… |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|