Bohça Tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bohça Tatlısı



10 kişilik
1 kg baklavalık un
3 adet yumurta
Yarım çorba kaşığı tuz
2 su bardağı su Yarım kg nişasta
400 gram tereyağı Kaymak
İki buçuk su bardağı antepfıstığı
Şerbet için:
1 kg tozşeker
Üç buçuk su bardağı su

Geniş bir kaba unu eleyin Üzerine yumurtaları kırın Tuzu ve suyu ekleyin Sert bir hamur olana dek yoğurun Üzerine nemli bir bez örterek, 20 dakika bekletin Dinlenen hamuru 12 eşit parçaya bölün Üzerine nişasta serpin Hamurları yassı hale getirin Bir zemin üzerinde oklava ile çok ince açın Yufkaların oklavaya yapışmaması için nişasta serpin Açtığınız 12 yufkanın dördünü düz bir zeminde, aralarına eritilmiş tereyağı sürerek, üst üste dizin 8 cm çapında kareler kesin Karelere 1 çay kaşığı dolusu dövülmüş fıstık koyun Karenin dört ucunu üstte birleştirerek, sıkıştırın Yağlanmış tepsiye dizin Eritmiş olduğunuz tereyağını tepsiye dökün Fazla yağı tepsiyi eğerek boşaltın Orta ısılı firında üzeri kızarana dek pişirin Şerbet için, sıcak su ile şekeri kaynatın Şurup kıvamına geldiğinde tencereyi ateşin üzerinden alın Fırından çıkardığınız tatlının üzerine sıcak olarak dökün Şerbetini çektikten sonra servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.