![]() |
Beylerbeyi Çorbası -1 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beylerbeyi Çorbası -1Kullanılacak malzeme (4 kişi için): Hindi suyu, hindinin karaciğeriyle katısı ve yüreği ![]() 50 gram sadeyağ, 200 gram kırık pirinç, 2 iri patates, 1 çorba kaşığı un, Yapımı: Soğuyan hindi suyunun yüzeyindeki donmuş yağları kevgirle çıkarmalı ![]() ![]() ![]() Bir tencereye sadeyağın yarısını koyarak kızdırmalı ![]() ![]() ![]() Hindi suyu yeniden kaynamaya başlayınca ayıklanmış ve yıkanmış olan kırık pirinci katmalı ![]() Çorbayı yirmi dakika kadar kaynattıktan sonra hindinin kıyılırcasına ufak doğranmış karaciğerini, yüreğini ve katısını tencereye atmalı ![]() ![]() Bir küçük tavada kalan yağı eritmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|