Baharatlı Tavuk Izgara |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Tavuk IzgaraBaharatlı Tavuk Izgara Baharatlı Tavuk Izgara Malzemeler 15 Kg kemiksiz but Terbiyesi için: 4 Çorba kaşığı sıvıyağ 8 Çorba kaşığı beyaz şarap 1 Diş sarmısak 1 Adet orta boy soğan 1/2 Çay kaşığı tarhun Kekik yada biberiye Hazırlama süresi: 30 dakika Sosun yapılıp bekletilme süresi: En az 4-5 saat Hazırlanışı Soğanı ince ince kıyın ve sarmısağı ezin Sıvıyağ kekik veya biberiyeyi soğan ve sarmısakla karıştırıp 2-3 saat buzdolabında bekletin Baharatlı sosu iyice çalkalayıp tavukların üzerine dökün Soslu tavukları en az 3 saat beklettikten sonra kömür ateşi üzerinde pişirin Baharatlı tavuk ızgarayı yanında salata yaprakları ve domates dilimleriyle birlikte sıcak servis yapın Baharatlı Tavuk Izgara yemek tarifleri |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|