Cevizli güllaç |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli güllaçCevizli güllaç Malzemeler: 10 yaprak güllaç 250 gr ceviz içi 3 bardak süt ( güllaçları ıslatmak için) Şurubu: 2,5 su bardağı tozşeker 3 bardak su 1 kahve fincanı gülsuyu TARİFİ: Kaynatılmış ılık sütü bir tepsiye koyun Güllaçların kenarındaki sert kısımları kesip çıkartın Ortalarından keserek iki parçaya ayırın Yarım güllaçları teker teker süte batırıp ikiye katlayarak küçük bir kasenin içine yerleştirin Ortasına 1,5 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz koyup kenarlarını ortaya doğru toplayın; alta çevirerek servis tabağına çıkartın Kalan sütü de üzerine dökün Şekerle suyu iki taşım kaynatın Gülsuyu katıp soğutun Şurubu güllaçların üzerine boşaltıp 1-2 saat kabarmasını bekleyin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|