Cevizli güllaç

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli güllaç



Cevizli güllaç


Malzemeler:
10 yaprak güllaç
250 gr ceviz içi
3 bardak süt ( güllaçları ıslatmak için)
Şurubu:
2,5 su bardağı tozşeker
3 bardak su
1 kahve fincanı gülsuyu

TARİFİ:
Kaynatılmış ılık sütü bir tepsiye koyun Güllaçların kenarındaki sert kısımları kesip çıkartın Ortalarından keserek iki parçaya ayırın Yarım güllaçları teker teker süte batırıp ikiye katlayarak küçük bir kasenin içine yerleştirin Ortasına 1,5 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz koyup kenarlarını ortaya doğru toplayın; alta çevirerek servis tabağına çıkartın Kalan sütü de üzerine dökün Şekerle suyu iki taşım kaynatın Gülsuyu katıp soğutun Şurubu güllaçların üzerine boşaltıp 1-2 saat kabarmasını bekleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.