Kayısı reçeli resimli tarif |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısı reçeli resimli tarifKayısı reçeli resimli tarif This image has been resized Click this bar to view the full image The original image is sized 600x450 and weights 25KB Malzemeler 1 kilo taze kayısı 1 kilo şeker Limon tuzu Yapılışı Kayısının tatlısı ve fazla olmamamışları seçilir, iyice yıkanır çekirdekleri çıkartılır, her kayısı 4e bölünür, üzerine 1 kg toz şeker dökülür tencerenin kapağı kapatılır, güneş altında 2 saat bekletilir 2 saat sonra ocağa alınır, kaynatılır, suyu iyice azalınca, 1 limonun suyu sıkılır, 5 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır Tencerede tamamen soğuyunca kavanozlara alınarak saklanır Dikkat: Tencerenin büyük olmasına dikkat edilmelidir Çünkü, kayısı kaynama esnasında çok köpüren bir meyvedır Küçük tencerede kaynatılırsa taşabilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|