Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kayısı, reçeli, resimli, tarif

Kayısı reçeli resimli tarif

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısı reçeli resimli tarif



Kayısı reçeli resimli tarif
This image has been resized Click this bar to view the full image The original image is sized 600x450 and weights 25KB
Malzemeler
1 kilo taze kayısı
1 kilo şeker
Limon tuzu
Yapılışı
Kayısının tatlısı ve fazla olmamamışları seçilir, iyice yıkanır çekirdekleri çıkartılır, her kayısı 4e bölünür, üzerine 1 kg toz şeker dökülür tencerenin kapağı kapatılır, güneş altında 2 saat bekletilir 2 saat sonra ocağa alınır, kaynatılır, suyu iyice azalınca, 1 limonun suyu sıkılır, 5 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır Tencerede tamamen soğuyunca kavanozlara alınarak saklanır Dikkat: Tencerenin büyük olmasına dikkat edilmelidir Çünkü, kayısı kaynama esnasında çok köpüren bir meyvedır Küçük tencerede kaynatılırsa taşabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.