|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgiler, hakkında, ispanyol, mutfağı |
![]() |
İspanyol Mutfağı - İspanyol Mutfağı Hakkında Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanyol Mutfağı - İspanyol Mutfağı Hakkında Bilgilerİspanyol Mutfagı İspanya'nın genelinde bölgelerde yetişen ürünlere bağlı olarak değişiklik gösteren yöresel yemek çeşitlerine rastlanir ![]() ![]() Ekmek ve Pirinç : Ekmek ve pirinç gibi hububat ürünleri Türkiye'de olduğu gibi İspanya'da da uzun yıllar boyunca yenen yiyeceklerdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Valencia bölgesi İspanya'nın en tanınmış yemeğine ev sahipliği yapar,Paella'ya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Valencia yakınlarındaki sebze ve meyve yönünden zengin bir yer olan Buñol yakınlarında doğan bu yemek tarihten günümüze hala hayranlarına mucizevi tatların imkanını sunmakta ![]() Sebze ve Meyveler : Yemek için kullanılan sebzelerin çoğu 1400 lü yıllarda Christopher Columbus tarafından Amerika'dan getirilmiştir ![]() ![]() Sebzelere değinmişken bir nevi domates çorbası olan gazpacho dan da bahsetmek gerekir ![]() Özellikle domates ve biberle yapılan bu çorbaların lezzeti ve doyuruculuğunun yanı sıra hazırlanışı da pratiktir ![]() ![]() Zeytin ve Zeytinyağı : Isı,sıcak iklim hemen her Akdeniz ülkesi gibi İspanya'yı da zeytin yetiştiricisi bir ülke yapıyor ![]() ![]() ![]() Smoked paprika : Smoked paprika,capsicum adlı bir biberden çekilmiş bir tür baharat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tortilla de patatas : Buna Ispanyol omleti desek hata yapmış olmayız ![]() ![]() Champiñones al Ajillo: Kaynayan suya sarmısak ve mantar eklenerek yapılan bir yemek ![]() Sangria : Sangria meyve suyunun içine çeşitli meyvelerin doğranmasıyla yapılır ![]() ![]() Fransiz Mutfagi Bol soslu, degisik lezzetlerin merkezi olmasi ile ünlü Fransiz Mutfagi’nin aslinda Italya’dan ithal edildigini biliyor muydunuz? Akdeniz mutfaginin kalbi Italya’dan etkilenip üstüne üstlük yemeklerini bir de soslarla bezeyince kuskusuz Fransiz mufagi dünyanin en gözde mutfaklarindan biri haline geldi ![]() Ortaçagda Fransiz tahtinin varisi II ![]() ![]() Fransiz mutfagi enfes soslariyla,sofra ihtisamiyla, çesitli yemeklerle ve çatal biçakla bu dönemde tanisti ![]() II ![]() ![]() ![]() ![]() Fransiz mutfaginda Ortaçag’in agir yemekleri yerlerini, hafif ve lezzetli yemeklere birakti ![]() ![]() Fransiz aristokratlarinin yemege ve sofraya gösterdigi özen asillik sembolü olarak görülmeye baslaninca, Fransa’da yemek ve sofra düzeni üst sinifin tekelinde oldu ![]() ![]() ![]() Fransiz asçilari bu dönemden itibaren Avrupa ülkeleri arasinda tutulmaya, diger ülkelere transfer edilmeye veya Fransa’da açilan yemek okullarina Avrupa’dan ögrenci gönderilmeye baslandi ![]() Dünyanin en iyi mutfaklari arasinda yer alan Fransiz Mutfagi, istah açici ve göz doldurucu olmasi ile dikkat çeker ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kisa kisa ![]() ![]() *Fransizlar tabaga yerlestirilecek yemeklerde (special),her tür ayri ayri pisirilir ![]() ![]() *Önemli bir nokta ise; müsterinin kör olabilecegi düsünülerek,yemegin tabaga dizilis bicimi hep aynidir ![]() *Tüm yemek cesitleri kendi dillerinde söylenir ![]() ![]() Yani,Fransizlar yemek adlarina bir tür patent almislardir diyebiliriz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|