Bıldırcın Pilav |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bıldırcın Pilav4 kişi için MALZEME: 8 adet bıldırcın 1 çorba kaşığı tepeleme dolu yağ 15 su bardağı pirinç (300 gr) 1 çorba kaşığı tepeleme dolu yağ 1 kahve fincanı beyaz fıstık 1 kahve kaşığı kuş üzümü 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan Bıldırcınların ciğer ve kalpleri 1/2 tatlı kaşiği tuz Bir çimdik karabiber 25 su bardağı et suyu yoksa su YAPILIŞI: Bıldırcınları sırtından boydan boya yarıp göğsüne bastırarak yassıltınız Pirinci ılık tuzlu su ile yarım, bir saat ıslayınız Fıstığı, üzümü ılık su ile ayrı ayrı ıslayınız Sonra pirinci iki defa yıkayıp süzdürünüz Bir tavaya bir kaşık yağı koyup kızdırınız, bıldırcınları ikişer dakika alt üst kızartınız, soğanı serpip bir kere alt üst edip ateşten alınız Başka küçük bir tencereye bir kaşık yağı koyup kızdırdıktan sonra fıstığı ilâve edip, bir kere karıştırıp pirinci ilâve ediniz Ağır ağır karıştırarak iki dakika kavurup üzümü, (kızarttığınız bıldırcınları yağı ile) bıldırcınların ciğer ve kalplerini ilâve edip tuzunu, biberini suyunu da ilâve ediniz İki dakika orta ateşte kaynatıp karıştırınız ve ağzını kapatıp onbeş onsekiz dakika gayet ağır ateşte veya fırında pişiriniz, kapağını masada açarak servis ediniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|