Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
havuçlu, levrek, mercimekli

Mercimekli Havuçlu levrek

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercimekli Havuçlu levrek



Mercimekli Havuçlu levrek



İhsan Ustanın eşsiz tarifiyle Mercimekli Havuçlu levrek
MALZEMELER
2 adet levrek balığı
1 adet kabak
1 adet havuç
1 su bardağı yeşil mercimek
2 adet yeşil soğan
1 adetkırmızı biber
1 tutam maydanoz
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Levrek balığını fileto şeklinde kesiyoruz Üzerine tuz, biber serpiyoruz yeşil mercimekleri haşlayıp süzdürüyoruz Bir tavaya sıvıyağ koyup ocağa alıyoruz Kırmızı biberi havucu kabağı küp küp doğruyoruz Sarımsağı koyup biraz kavuruyoruz Yeşil mercimekleri tuzu karabiberi ilave edip kavuruyoruz Ocaktan alıp üzerine maydanozu ve istediğiniz baharatları ilave edip karıştırıyoruz Balıkları teflon tavada, ızgara veya fırında pişirip servis tabağına mercimekli sebzeli harçtan koyup pişrmiş olduğumuz balıkları üzerine yerleştirip bayat ekmeği olabildiğince ince kesip fırında kurutarak yerlştiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.