Çin Böreği Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çin Böreği Tarifi



Çin Böreği nasıl yapılır
Çin Böreği malzemeleri
Çin Böreği yapılışı
Çin Böreği hazırlanışı



Çin Böreği Malzemeleri :
2 adet yufka,
250 gr kıyma,
1 adet soğan,
2 yumurta,
2 yemek kaşığı yoğurt,
2 yemek kaşığı süt,
Galeta unu,
Sıvı yağ,
Karabiber, kimyon, tuz

Çin Böreği Hazırlanışı :
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun,
Kıymayı ekleyip karıştırarak pişirin,
Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip pişince ateşten alın,
Yoğurt ve sütü karıştırıp çırpın,
Yufkanın her tarafını bu karışımdan sürüp ikiye katlayın,
Üçgen şeklinde altıya kesin,
Her üçgenin içine birer kaşık iç harcı koyup sigara böreği gibi katlayın,
Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak kızartın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.