![]() |
Benim Çocuğum 'Lider' Olacak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Benim Çocuğum 'Lider' OlacakHer anne-baba, çocuğunun sevilen, sayılan, güvenilir ve öncü olmasını ister ![]() Ama ebeveynlerin yaptığı bazı yanlışlar çocukların karakterlerinde derin yaralar açabilir ![]() ![]() Birçok anne-baba, atılgan, kendine güvenen, kendini rahatça ifade edebilen, herkes tarafından sevilen, arkadaşları arasında vazgeçilmez olan çocuğa sahip olmak ister ![]() Lider bir çocuk, bu saydığımız özelliklerin hepsini taşır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocukta liderlik özelliğini hangi davranışlar köreltir: Büyüklerin yanında konuşulmaz sus bakalım, büyükler senden daha iyi bilir, şeklinde sürekli yapılan uyarılar ![]() Çocuğun yaptığı hatalar sürekli büyütülüyor, kolay kolay bağışlanmıyorsa ![]() ![]() ![]() Zorluklarla gözü korkutulan çocuklar ![]() Kolaycılığa alıştırılan çocuklar ![]() Fikirleri önemsenmeyen, yaptığı işleri basitmiş gibi görülen çocuklar ![]() 'Nasıl, niçin' sorusu cevaplanmayan ![]() Her zaman kendisi dışında kurtarıcı beklemesi sağlanan ![]() Risk almaya teşvik edilmeyen ![]() ![]() 'Çocuklarımız lider olsun' diyorsak ![]() ![]() ![]() Başladığı işleri bitiremez diye onun yerine yapmayın, işin sonucuna ulaşması için fırsat tanıyın ![]() Verdiği kararları destekleyin, sürekli eleştirmeyin ![]() Ondan yardım isteyin, yardımlarını geri çevirmeyin ![]() Liderleri örnek gösterin ![]() ![]() Girişimlerini ve fikirlerini destekleyin ![]() ![]() Okulda önderlik yapacağı alanlara yönlendirin ![]() ![]() Okul dışı aktivitelere yönlendirin ![]() Evde yapabileceği yardım gereken işleri ona devredin, yapmasını sağlayın ![]() Onu överken mükemmellik beklentiniz olmadığını açıkça vurgulayın ![]() İnsanlarla iyi geçinme, anlaşmanın yollarını anlatın ![]() ![]() Grup aktivitelerine katılmasını sağlayın ![]() Arkadaşlarının doğum günlerini kutlaması için teşvik edin ![]() Hasta arkadaşlarını ziyaret etmesi, bu konuda öncülük etmesi için cesaretlendirin ![]() Yardım kampanyalarını organize etmesinin ne kadar yararlı olacağı konusunda bilgi verin ![]() Gerekli olmadıkça işlerine karışmayın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|