![]() |
Çocuk Eğitiminde NİMETE SAYGI |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocuk Eğitiminde NİMETE SAYGI![]() AİLE eğitimi sırasında çocuk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müslüman anne babalar olarak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Seneler önce akrabam olan genç bir bayanı çöpe ekmek atarken görünce şöyle demiştim: �Ekmek nimettir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Genç bayanın ekmeğe gösterdiği saygı teğet bir saygıydı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nimetin Gerçek Sahibi Bizden Ne İstiyor? MÜSLÜMAN anne babalar olarak yemeğe başlarken �Bismillah� ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuklarımızın bu kelimeleri duygusal zekalarıyla kavramaları için şöyle bir açıklama yapılabiliriz: �Çarşıdan bir yiyecek aldığımız zaman karşılığında satıcısına para ödüyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çoğu evlerimizde çocuklara Bismillah ve Elhamdülillah (zikir ve şükür) demeyi öğretiyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Not: Kitabımızın �Duygusal Zekayı Geliştirici Etkinlikler ve Oyunlar� bölümünde �Bu Yiyecek Bize Nereden ve Nasıl Geliyor?� başlığı altında nimete saygıyı öğreten bir oyun var ![]() ![]() Yiyiniz İçiniz Fakat İsraf Etmeyiniz AMERİKA�DA master yaptığım yıllarda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün aynı masada yemek yediğimiz Çinli bir arkadaşı ![]() ![]() �Her Çinli bir pirinç tanesi israf etse ![]() ![]() ![]() Yine denemek için dedim ki: �Şu anda Çin�de değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çinli arkadaşı bu onurlu davranışından dolayı tebrik ettim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O kadar üzüldüm ki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ürdünlü arkadaş Çinliye döndü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah�a inanmayan Çinli ile Allah�a iman etmiş Ürdünlü arasındaki bu düşünce farkı nerden kaynaklanıyordu? Şüphesiz aileden ve okuldan aldıkları eğitim farkından kaynaklanıyordu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|