|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
doğal, erzurum, güzellikleridoğal, ili, merkezlererzurum, resimleri, turistik |
![]() |
Erzurum İli Erzurum Doğal Güzellikleri-Doğal, ve Turistik Merkezler-Erzurum Resimleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum İli Erzurum Doğal Güzellikleri-Doğal, ve Turistik Merkezler-Erzurum ResimleriErzurum İli Erzurum Doğal Güzellikleri Narman Kanyonu (Kırmızı Periler Vadisi) (Narman) Narman Kanyonunun fotoğrafları ilk kez Mustafa Turanoğlu ve Kenan Karadüz tarafından 1989 yılında çekilmiş, önce yerel basında, 1993 yılında da ulusal basında tanıtımı yapılmıştır ![]() ![]() ![]() Narman Kanyonu doğal oluşumlu bir vadi olup, Kapadokya’daki peri bacalarına benzer niteliktedir ![]() ![]() ![]() ![]() Tortum Şelalesi (Tortum) Erzurum’a 120 km ![]() ![]() ![]() Tortum Şelalesi yörenin önemli bir mesire yeridir ![]() ![]() ![]() Akdağ (Ilıca) Erzurum’un Ilıca ilçesinde, Dumlu Dağı eteğindeki Akdağ Köyü bahçe ve kaplıcaları yöre halkı tarafından mesire yeri olarak kullanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tekederesi Göleti (Merkez) Erzurum’a 22 km ![]() ![]() ![]() Balıklı Göl (Merkez) Erzurum Merkez ilçesine bağlı Söğütlü Köyü’nde bulunan Balıklı Göl günümüzde mesire yeri olarak kullanılmaktadır ![]() Palandöken Dağı (Merkez) Erzurum’un güneyinde ve doğu-batı doğrultusunda uzanan Palandöken Dağları 2 ![]() ![]() ![]() ![]() Palandöken dağ sıraları, korunaklı vadiler ve ağaçlandırma alanları dışında genelde çoraktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Palandöken kayak tesisleri Uluslararası Kayak Federasyonu’nca dünyanın ikinci büyük kayak merkezi olarak kabul edilmiştir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|