![]() |
Bayramlarda beslenmenize dikkat edin! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayramlarda beslenmenize dikkat edin!Hamileliğinizde ağzınıza koyduğunuz her lokma, bebeğinizin sağlıklı gelişimi için çok önemlidir ![]() Bu yüzden mutlaka yeterli ve dengeli beslenmeniz gerekir ![]() Diyetisyen Duygu Baydur: “Sağlıklı bir bebeğin dünyaya gelişini etkileyen birçok faktör bulunur ![]() ![]() ![]() Hamilelikte sağlıklı beslenme Hamileliğiniz süresince ortalama aldığınız enerji 2200–2500 kalori olmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu proteinin %60’ını, biyolojik değeri yüksek besinlerden karşılamalısınız ![]() ![]() ![]() ![]() Kurban bayramında et tüketimi Kırmızı et, çok iyi bir protein kaynağıdır ![]() ![]() ![]() Et ürünleri, kolesterol yönünden oldukça zengindir ![]() ![]() ![]() ![]() Kırmızı et sağlığı tehdit ediyor Kırmızı eti tükettiğiniz miktar, vücudunuz için gerekli olan düzeyi aşarsa veya eti sağlıksız bir şekilde pişirirseniz, sizin için zararlı olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() Kırmızı eti doğru pişirin Kırmızı eti pişirirken; ızgara, haşlama, buğulama, kapalı bir kapta veya fırında ağır ağır pişirme yöntemlerini tercih etmelisiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Omega 3 Hamileyken uyguladığınız diyetinizde, günlük aldığınız enerjinin %30’unu yağlardan sağlamalısınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamilelik döneminde beslenmenizde demir, kalsiyum, çinko gibi minerallerin ve folik asit, B12, A, C, D vitaminlerinin önemi artmaktadır ![]() Beslenmenizde bunlara dikkat edin! • Kalsiyumun zengin kaynağı olan süt, yoğurt ve peyniri düzenli tüketin ![]() • Her gün 1 adet yumurta veya 1 porsiyon etli sebze ya da kuru baklagil yemeği yemeye özen gösterin ![]() • Kuru baklagil, bulgur karışımı yemekleri, C vitamininden zengin sebze ve meyvelerle birlikte sık tüketin ![]() • Vitaminlerin zengin kaynağı olan taze sebze ve meyveleri her gün, düzenli olarak tüketin ![]() • Salam, sosis, sucuk gibi katkı maddeleri içeren yiyecekleri, mümkün olduğu kadar seyrek tüketin ya da hiç yemeyin! • Kuru meyveler ve kuru yemişler yoğun enerjileri yanında, demir ve kalsiyum gibi minerallerden zengin oldukları için beslenmenizde mutlaka şekilde yer verin ![]() • Yemeklerinizde muhakkak iyotlu tuz kullanın ![]() ![]() • Sebzelerin, makarna, erişte, mercimek, nohut ve kuru fasulyenin haşlama sularını dökmeyin, ancak bu tarz yiyecekleri pişirmeden önce yıkayıp, ıslattıktan sonra tüketin ![]() • Yediğiniz yiyeceklerin besleyici değerini korumak ve özellikle anemiyi (Kansızlığı) önlemeniz açısından, yemeklerinizle birlikte çay içmeyin ![]() ![]() • Pekmez, demir minerali içeriğine sahip bir besindir ![]() ![]() ![]() • Hazır meyve suları, gazoz ve kolalı içecekler yerine, taze sıkılmış meyve sularını, ayranı, bitki çaylarını, meyvenin kendi tadı ile yapılmış kompostoları içecek olarak tercih etmelisiniz ![]() ![]() • Sigara ve alkolü kullanmamalısınız ![]() • Tarım artıklarının olabileceğini düşünerek, sebze ve meyveler iyice yıkamalısınız ![]() • Yiyecekleri hazırlarken ellerinizin temiz olmasına dikkat etmeli ve sık sık sabunlu su ile yıkamalısınız ![]() • Sıvı alımınızı asla ihmal etmemeli, günde en az 8–10 bardak su içmelisiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|