![]() |
Yemekle Yenen Meyve Alkol Gibi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemekle Yenen Meyve Alkol GibiSelçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ve Nefroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() Salatanın ana yemekten önce yenmesinin sindirim sistemine sağladığı yararlar gibi, meyvelerin tüketiminin de bir doğru zamanlaması olduğunu dile getiren Türk, bu kurala uyulmaması durumunda vücut için büyük yararı bulunan meyvelerin, yararı şöyle dursun, adeta vücuda ek bir yük oluşturduğuna dikkati çekti ![]() BİR NEVİ MİDEDE ALKOL OLUŞUYOR Yemekte ve yemekten sonraki 2 saat içinde tüketilen meyvelerin, midede fermantasyona (mayalanma) yol açarak, asit ve gaz üretimine neden olduğunu vurgulayan Türk, şunları kaydetti: ''Yemekle birlikte tüketilen meyve, fermante oluyor, midede şişkinliğe neden oluyor, yiyen kişiye rahatsızlık veriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu durum yenen gıdaları besin olmaktan çıkarıyor, vücuda yük haline getiriyor ![]() ![]() ![]() Meyvenin vücuda yararlı olabilmesinin en garanti yolu, açken tüketmektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SALATAYI, YEMEKTEN ÖNCE TÜKETMEK DOĞRU ![]() ![]() ![]() Salatanın ise yemekten önce yenilmesinin sağlıklı beslenme açısından doğru bir davranış olacağını ifade eden Türk, Batı ülkelerinde salataların hep ana yemekten önce geldiğini, salatada kullanılan sebzelerdeki liflerin mideyi rahatlattığını, bu nedenle salatanın yemekten önce tüketilmesinin tavsiye edildiğini sözlerine ekledi ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|