![]() |
Engelli annesi olmak suç mu? hakkında bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Engelli annesi olmak suç mu? hakkında bilgiKucağınıza aldığınız bebeğinizin engelli olduğunuzu öğrendiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Doğum yaklaştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Özel eğitim uzmanı Sema Yıldız, engelli çocuk sahibi olduğunu öğrenenen anne ve babaların bu süreci nasıl atlatacılarına ilişkin çarpıcı uyarılarda bulundu: İşte o uyarılar: Araştırmalara göre, engelli çocuk sahibi ailelerin profili dikkat çekici ![]() ![]() ![]() Önemli bir kısmında eşler arasında tartışmalar yayanıyor ![]() ![]() ![]() Çocuğunuz down sendromlu ya da otistik ya da fiziksel özürlü olarak dünyaya gelmiş olmasını bu sorularla geçirmemek gerekir ![]() ![]() Gerekirse bir psikologdan yardım alın ![]() ![]() Çocuğunuzdan yapabileceklerinden fazlasını istememeliyiz ![]() ![]() Gösterdiği gelişmelerden mutlu olduğunuzu ona sık sık hissettirin ![]() ![]() Çevrenizdekilerin ‘ çocuğunuz engelli mi’, ‘nasıl oldu’, Allah sabır versin’ gibi tepkilere kulak asmayın ![]() ![]() Doğrusu, kimseye açıklama yapmadan çocuğunuzun bir an önce gerçek hayatın içine katılması ![]() Çocuğunu aşırı koruma duygusu onun size bağımlı olmasına neden olur ![]() ![]() Özürlü çocuğunuza eğitim verecek merkezlere müracat edebilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Her isteğini yerine getirmeyin, her davranışıyla aşırı ilgilenmeyin ![]() ![]() Doğru yaptıklarını destekleyin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|