|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgi, çocuk, etkileri, hakkında, psikolojisine, sanat, sporun |
![]() |
Sanat ve sporun çocuk psikolojisine etkileri hakkında bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sanat ve sporun çocuk psikolojisine etkileri hakkında bilgiAnne babalar olarak bizler, çocuğumuzun basketbol takımına seçilmesinden gurur duyar, yaptığı resimleri duvarlarımıza asar veya bir müzik aleti çalabilmeleri için ders aldırırız ![]() ![]() Eğer çocuğunuzun sanat veya sporla ilgilenmesini istiyorsanız, önce kendinize birkaç soru sormalısınız: • Çocuğumun ilgisini biliyor muyum? • Çocuğumun yaşı bu etkinliğe uygun mu? • Çocuğumun gelişim düzeyi ve kişiliği nasıl bir yönlendirme gerektiriyor? • Acaba yönlendirdiğim sanat veya spor dalını sadece ben mi istiyorum? • Çocuğumu resim, müzik, dans ve spora yönlendirirken, ebeveyn olarak benim beklentim ne? Eğer kendinize bu soruları sorabiliyorsanız; • Çocuğunuzu doğru yönlendirebilirsiniz ![]() • İlgisi olmayan bir alan için çocuğunuzu zorlamazsınız ![]() • Beklentilerinizi baştan belirleyerek, hem çocuğunuza hem de kendinize zaman tanırsınız ![]() • En önemlisi; sanat ve sporu, çocuğunuzun hayatına zorla sokmazsınız ![]() ![]() Çocuğunuzun sanata ilgisi Çocuğunuzun, resme veya müziğe iki şekilde ilgisi olabilir ![]() ![]() ![]() İkinci yol ise; sanatın etkinlikler yolu ile çocuğunuzun hayatında var olmasıdır ![]() • Kendini tanımasına yardım eder ![]() • Hayal dünyasını geliştirir ![]() • Duygularını rahatça ifade etmesine imkan tanır ![]() • Farklı bakış açıları geliştirebilir ![]() • Beden, zihin ve ruh sağlığı olumlu etkilenir ![]() • Benlik algısı olumluya döner ![]() • Özgüveni gelişir ![]() • Sosyal becerileri gelişir ![]() • Duygusal zekası beslenir ![]() • Okul başarısı olumlu etkilenir ![]() • Kişiliğini sağlam geliştirecek fırsatlar yakalar ![]() Tüm bu olumlu gelişmelere sahip olmak için, çocuğunuzun bir sanat kursuna katılması veya özel ders alması şart değil ![]() ![]() Onu desteklemek için; • Erken yaşlardan itibaren sanatla iç içe olmasını sağlayın ![]() • Tiyatro, dans gösterileri, resim sergileri ve konserlere, hayatınızda yer verin ![]() • Evde sanat malzemeleri bulundurun ![]() ![]() • Ev içinde değişik sanat uygulamalarını ailece yapın ![]() • Bol bol müzik dinleyin ![]() • Basit ama işlevsel müzik aletlerini tecrübe etmesine imkan tanıyın ![]() • Çocuğunuza müze gezileri yaptırın, ancak bu gezilerin, onun yaş ve gelişim seviyesine uygun olmasına özen gösterin ![]() • Tatillerde, sanatı hayatınıza daha çok katın ![]() • Sanatçıların düzenledikleri atölyelere ailece katılın ![]() Sporun olumlu etkisini görmezden gelmeyin Spor da, en az sanat kadar, çocuklar üzerinde olumlu etki yaratır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sportif etkinlikleri aile olarak desteklemek için; - Erken yaşlardan itibaren sporu vurgulayın ![]() - Model olun ![]() - Aile olarak geçirdiğiniz zamanlara spor etkinliklerini de ekleyin ![]() - Başarılı sporcuları takip edin ![]() - Okul ortamında da katılımını destekleyin ![]() - Spor müsabakalarına gidin ![]() - Kendi bedeni ile yapabileceği güçlü yanları keşfetmesini sağlayın ![]() - Kendi fiziksel yapısına uygun değişik spor etkinlikleri denemesi için yüreklendirin ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|