![]() |
Düşük kalorili şok diyetler zararlı hakkında bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düşük kalorili şok diyetler zararlı hakkında bilgiSağlık Bakanlığı, şok diyetlerin “ciddi sağlık sorunlarına neden olduğu” uyarısını yaptı ![]() ![]() İSTANBUL - Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kısa sürede hızlı kilo kaybı sağlayan, çok düşük enerjili şok diyetlerle, tek tip besine dayalı diyetlerden “kaçınılması gerektiği” vurgulandı ![]() Sağlık Bakanlığı, vatandaşları “sağlıksız zayıflama diyetleri” konusunda uyardı ![]() ![]() ![]() Kısa sürede hızlı kilo kaybı sağlayan, çok düşük enerjili şok diyetlerle tek tip besine dayalı diyetlerden kaçınılması gerektiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Zayıflama diyetleri uygulanmadan önce, boya uygun ağırlık saptanmalı, uygun ağırlık söz konusu ise kilo almaktan kaçınılmalı ![]() ![]() ![]() BAKANLIĞIN İDEAL DİYET ÖNERİLERİ İSE ŞÖYLE: Zayıflama diyetlerinin, bireye özgü olması gerektiği belirtilen açıklamada, şu uyarılara yer verildi: Diyet tedavisi, mutlaka bir diyetisyen kontrolünde yapılmalı, ağırlık kaybı haftada 0 ![]() ![]() Yağlı besinler tokluk hissi verdiği ve yağda eriyen A, D, E ve K vitaminlerinin vücutta kullanımını sağladığı için, diyetin yağ miktarıçok azaltılmamalı, günlük enerjinin yaklaşık yüzde 25-30’u yağlardan sağlanmalı ![]() Sağlıklı beslenmede yağ türüne de dikkat edilmeli, yemeklerde kullanılan yağın bir kısmının zeytinyağı ve fındık yağı, bir kısmının da mısırözü, soya veya ayçiçek gibi bitkisel sıvı yağlar olmasına özengösterilmeli, kızartmalardan kaçınılmalı ![]() Tatlı, pasta gibi şekerli besinlerin tüketimi azaltılmalı, kuru baklagillerin tüketimi artırılmalı ![]() Zayıflama diyetlerinin lif içeriği yüksek olmalı, sebze ve meyve, tüketimine ağırlık verilmeli ![]() “GÜNLÜK 2-3 LİTRE SU TÜKETİLMELİ” Sıvı tüketiminin önemine de işaret edilen açıklamada, sağlıklı birağırlık kaybı için günlük en az 2-3 litre su tüketilmesi gerektiği bildirildi ![]() Diyet yapan kişilerin günde 3 ile 6 öğün arasında sık sık ve azar azar beslenmeleri gerektiği uyarısında bulunulan açıklamada, “Yemekler pişirilirken de haşlama, ızgara veya fırında pişirme yöntemleri tercih edilmeli, kızartma ve kavurma işlemlerinden kaçınılmalı” denildi ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|