|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
burun, durdurulur, ilk, kanaması, kanamasında, yardım |
![]() |
burun kanamasında ilk yardım, burun kanaması nasıl durdurulur, burun kanamasında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() burun kanamasında ilk yardım, burun kanaması nasıl durdurulur, burun kanamasındaburun kanamasında ilk yardım, burun kanaması nasıl durdurulur, burun kanamasında ne yapılır Burun kanaması Çeşitli sebeplerden kaynaklanan burun kanamalarına tıp dilinde epistaksis denir ![]() ![]() ![]() Gençlerde görülen ve önemli olmayan burun kanamaları çok kolaydurdurulur ve korkulacak bir şey yoktur ![]() ![]() Yapılacak ilk iş hastayı hemen oturtmak, başını öne doğru hafifçe eğip,burnunun kanayan deliğini on dakika kadar bastırmak, bu sırada ağızdan nefes almasını ve yutkunmasını söylemektir ![]() TANIM: Burun kanamaları çoğunlukla can sıkıcıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arka burun kanamalarının tanınması oldukça önemlidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu amaçla vaselin gibi kremler kullanılabilir ![]() ![]() ![]() Burun kanaması sık tekrarlıyorsa doktorunuza görünmenin faydası vardır ![]() ÖN KANAMALARIN DURDURULMASI Siz yada çocuğunuzda ön burun kanaması varsa şunları uygulayınız: Burunun ucundaki yumuşak kısmını başparmağınızla diğer iki parmağınız arasına alınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KANAMA DURDUKTAN SONRA YENİDEN KANAMAYI ÖNLEMEK Sümkürmemeye dikkat ediniz ![]() ![]() ![]() TEKRAR KANAMA OLURSA Burun içindeki tüm pıhtıları sümkürerek temizleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NE ZAMAN DOKTORU ARIYALIM YADA ACİL SERVİSE BASVURALIM? Eğer kanama durmuyorsa veya yeniden kanamaya eğilim gösteriyorsa; Eğer kanama nedeniyle yorgunluk ve halsizlik hissediliyorsa ![]() Eğer kanamanız burun önüne kanamadan çok boğaz arkasına doğru oluyorsa ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|