Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cisim, göze, ilk, kaçması, kaçınca, yabanci, yapılacaklar, yardım

Göze Yabanci Cisim Kaçması ilk yardım,Göze Yabanci Cisim Kaçınca yapılacaklar

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Göze Yabanci Cisim Kaçması ilk yardım,Göze Yabanci Cisim Kaçınca yapılacaklar

Göze Yabanci Cisim Kaçması ilk yardım,Göze Yabanci Cisim Kaçınca yapılacaklar,Göze Yabanci Cisim Kaçması tedavi

Göze kaçan yabancı cisim göz küresine saplanmışsa veya bir metal parçası ise kesinlikle çıkarmaya kalkışmayın ve iki gözü birden temiz bir bezle kapatarak kazazedeyi bir göz doktoruna götürün Sağlam göz açık olursa bunun hareketlerine bağlı olarak öbür göz de hareket edecek ve batan cisim gözü daha fazla zedeleyecektir

Eğer yabancı cisim göz akının üzerinde ise ya da alt göz kapağının içinde ise temiz bir bezin ıslatılmış kenarı ile cismi çıkarabilirsiniz Pamuk kullanmamalıdır çünkü pamuk telleri rahatsızlık verebilir

Yabancı cismi göremiyorsanız üst göz kapağını alttakinin üzerine çekin ve kısa bir süre böyle tutun Bu hareket yabancı cismi yerinden oynatabilir Yabancı cisim yine bulunamazsa üst göz kapağının altına kaçma olasılığı vardır Bu durumda hasta aşağı doğru bakarken yardımcı kişi üst göz kapağını kirpiklerinden tutup aşağı doğru çekerken göz kapağını üzerine bir kibrit çöpü konularak kapak bunun üzerine doğru kıvrılır Böylece üst göz kapağının altındaki cisim ortaya çıkınca temiz ve ıslak bir mendil kenarıyla alınır Yabancı cisim çıkarılamazsa gözü zedelemeden doktora başvurulur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com