|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bakışı, engellinin, hakkında, hayata |
![]() |
Bir engellinin hayata bakışı.. / Bir engellinin hayata bakışı hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir engellinin hayata bakışı.. / Bir engellinin hayata bakışı hakkındaGömlek iliklemenin zorluğunu hiç yaşadınız mı? Ya da kaşığınızdakileri dökmeden ağzınıza götürmeyi? Tuvalete gitmenin, konuşabilmenin, dik oturabilmenin, ayakkabı giyebilmenin ne kadar zor olduğunu yaşayanlar bilir ![]() ![]() ![]() Doğarken hayata sadece bakabilmek imkanınız verilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yoksa her geçen gün bittiğini bilerek gözyaşlarını içine akıtarak orada boğulmak mı? Bir üçüncü şık var ki sakatlığını yok farz edip asi biri olarak yaşamak mı? Kurduğunuz hayallerin hiçbirisinin olma ihtimali yok! Çünkü siz olmakla olmamak arasındasınız ![]() ![]() ![]() Bir özürlü hayata nasıl bakmalı? Kafasındaki soruları çözmek için hangi formülleri uygulamalı? Dahası her an özürlü olmaya namzet sağlam insanlar bir gün bizim gibi olabilme ihtimalleri varsa bu durumdan ne ders çıkarmalı? Hayata gözlerimi açtığımda “Ben niye geldim bu diyara?” diye sorma hakkını kendimde bulamıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah’ın (cc) yaratmasına hesap sorulamayacağını bilmek bu işin ilk basamağı olmalı ![]() İnanıyorum ki Allah (cc) beni böyle aciz yaratarak beni de çevremi de imtihan ediyor ![]() Maraton koşan bir koşucunun imtihanı 30-40 kilometreyse benim imtihanım da bir metre ileri gidebilmektir herhalde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama şunu da biliyorum ki, sağlam insanların imtihanı benim imtihanımın on katı daha zor ![]() Allah’ın (cc) verdiği nimetlere şükretmek için ne yapılması gerekiyorsa onu yapmalıyım ![]() ![]() ![]() ![]() Sağlam insanlara son bir sözüm; Bedeninizin kıymetini bilin ![]() ![]() __Alıntıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|