![]() |
kramp girmesi nasıl geçer, denizde kramp girerse ne yapmalı?, kramp girince yapılması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() kramp girmesi nasıl geçer, denizde kramp girerse ne yapmalı?, kramp girince yapılmasıkramp girmesi nasıl geçer, denizde kramp girerse ne yapmalı?, kramp girince yapılması gerekenler nelerdir, Kas krampı geçiren birine yapılabilecek en iyi yardım, öncelikle yardım eden kişinin sakin olmasıdır ![]() ![]() ![]() Hastayı düz bir zemine yatırın ![]() ![]() ![]() arasında 90 derecelik bir açı oluşturmuş olacaksınız ![]() ![]() Gebelik kramplarında da eşinizden yardım isteyerek aynı egzersizi yapmasını isteyebilirsiniz ![]() Eğer sizin bacağınıza kramp girdi ise ve size yardım edecek biri yoksa, ayağa kalkıp, ellerinizi sert bir yere dayayın ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer deniz ya da havuzda kramp girmiş ise yapabileceğiniz tek şey sakin olup, karaya doğru sırtüstü, kendinizi yormadan yüzmektir ![]() ![]() arkadaşınızın bacağını ovalayarak ya da hafif vuruşlar yaparak rahatlatmaya çalışın ![]() ![]() ![]() Kramplardan uzak durmak için aşırı sıcak günlerde sıvı tüketimimize önem vermeliyiz ![]() ![]() ![]() riskinizi daha da artıracaktır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|