|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
balık, ilkyardım, olur, zehirlememesinde, zehirlenmesi |
![]() |
Balık Zehirlenmesi Nasıl Olur Balık Zehirlememesinde İlkyardım Balık Zehirlenmesi Be |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık Zehirlenmesi Nasıl Olur Balık Zehirlememesinde İlkyardım Balık Zehirlenmesi BeBalık Zehirlenmesi Nasıl Olur Balık Zehirlememesinde İlkyardım Balık Zehirlenmesi Belirtileri Balık çok çabuk bayatlayan bir besindir ![]() ![]() ![]() Bayat balık ise yendikten 2-6 saat içinde vücudu zehirleyerek ortaya çıkar ![]() Bütün zehirlenmelerde yoğurt kurtarıcı olarak yani panzehir olarak verilirken, balık zehirlenmelerinde yoğurt öldürücü madde oluverir ![]() Bu nedenle balık zehirlenmesinde kesinlikle süt yoğurt ve sütlü maddeler zehirlenen kimseye verilmez ![]() Balık zehirlenmesinin belirtileri şunlardır ; - Şiddetli bulantı , - Kusma , - Ateş yükselmesi , - Titreme , - Baygınlık , - Karın Ağrısı , - Mide krampı , - Bitkinlik, ve - Baş dönmesidir ![]() Ağır vakalarda - Şok hali - Kas krampları görülür ![]() Belirtiler insanın bünyesine göre değişir ![]() ![]() Balık zehirlenmelerinde İlk yardım Hasta önce kusturulmalıdır ![]() ![]() Bağırsaklar iyice boşaldıktan sonra ishali kesen bir hapla ishal durdurulur ![]() Hastaya 24 saar bol sulu yiyecekler ve özellikle su içirilir ![]() Bütün bunların yanısıra uygun bir antibiyotik düzenli olarak verilir ![]() Ertesi günde mideyi yormayan yiyecekle hasta normal yiyeceklere alıştırılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|