|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
beslenmede, etkisi, grubundakiler, gruplarının, kan, sağlıklı |
![]() |
Sağlıklı beslenmede kan gruplarının etkisi Hangi kan grubundakiler nasıl ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sağlıklı beslenmede kan gruplarının etkisi Hangi kan grubundakiler nasıl ?Sağlıklı beslenmede kan gruplarının etkisi Hangi kan grubundakiler nasıl beslenmelidir? A Kan grubu Faydalı olan yiyecekler: Zeytinyağı, balık, yerfıstığı, ceviz, kabak çekirdeği, badem, börülce fasulye, her türlü mercimek, soya ve ürünleri (doğal, genetiği değiştirilmemiş), çavdar ürünleri ve ekmeği, yulaf ürünleri ve ekmeği, karabuğday ürünleri ve ekmeği, eski tip buğday ürünleri ve ekmeği (amarant veya eski turk buğday) enginar, kara lahana, marul, havuç, kabak, pırasa, ıspanak, pazı, beyaz lahana, brokoli, yer elması, sarımsak, soğan, kereviz, maydonoz ve bütün yeşil yapraklı sabzeler, kayısı, dut, incir, üzüm, kiraz, vişne, erik, greyfurt, limon, mürdüm eriği, zencefil, pekmez, hardal (sirkesiz), kedi otu, ginseng, kuşburnu, papatya, kahve, yeşil çay, keten tohumu, kimyon, kekik, biberiye, aloe vera, magnezyum sülfat (ingiliz tuzu) ![]() Zararlı olan yiyecekler: Her et (tavuk ve hindi hariç); karışık et (salam, sucuk, sosis gibi); deniz hayvanları (kerevit, kalamar v ![]() ![]() ![]() Yenebilenler: Tavuk ve hindi eti, taze yumurta, yoğurt, kefir, koyun keçi peyniri ve sütü, beyaz peynir, salamura peynir, eski kaşar, tulum peyniri, mozarella, kestane, badem, susam ve ürünleri, pirinç ve ürünleri, mısır ve çeşitleri, arpa çeşitleri, barbunya, nohut, turp, kırmızı pancar ve "Zararlılara girmeyen meyve, sebze ve yiyecekler ![]() Önemli Not: Kırmızı et, süt, soda, gazoz ve tüm karbondioksit içeren içecekler; transgenik tatlandırıcı, aroma, boya, nişasta, glikoz, fruktoz; süt tozu, yumurta tozu, yağlı ve koruyucu kimyasallar içeren hazır içecek ve yiyecekler hazım yetersizliğine veya tam hazımsızlığa neden olabilirler ![]() ![]() ![]() Kabızlık varsa: aynı miktarda sinameki ve pelinotu öğütülüp 1/4 veya 1/2 çay kaşığı her yemekten sonra su ile veya 1 çorba kaşığı öğütülmüş civenperçemi ve 1 tatlı kaşığı öğütülmüş sinameki karıştırılıp her sabah 1 tatlı kaşığı su veya bal şurubu ile içilirse bu iyi gelir ![]() Zencefil, kekik, mercanköşk, hardal, köri, çemen ve biberiyeyi sırayla devamlı kullanmak lazım ![]() ![]() ![]() Karabiber, fülfül, pulbiber ve sirkeyi ilaç olarak kullanabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Yumurtayı sadece taze olarak 1-3 günlük (en fazla 7- 9 günlük) yiyebilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Havuç ve havuç suyunu, zencefil ve zencefil suyunu, hindiba ve suyunu, ısırgan ve suyunu, kereviz ve suyunu tüm hastalıklara karşı ilaç alarak kullanın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Faydalı" olarak belirtilmiş yiyecekler, sizin için en kuvvetli ilaçlardır ![]() ![]() Hazır yiyecek ve içecekleri, parfümleri evinize almayın! Onlar genetiği değiştirilmiş ürünleri içerir ![]() ![]() ![]() Deterjanların tümü GMO aromalar içerir ve GMO bazlı yağlardan üretilir ![]() B Kan grubu Faydalı olan yiyecekler (Aynı zamanda en önemli ilaçlar) Koyun, kuzu, keçi, hindi, tavşan ve yabani et, alabalık, sardalya, kırmızı levrek, mezgit, morina, havyar, bey balığı, taze yumurta, yoğurt, doğal süt, beyaz peynir, kaşar peyniri, mozarella, koyun ve keçi sütü ve peyniri, zeytinyağı, ceviz, inci fasulye, yulaf ve çeşitleri, pirinç ve çeşitleri, doğal buğday ve çeşitleri, horoz ibiği, yulaf ve ürünleri, patlıcan, kereviz, kırmızı pancar, havuç, her çeşit lahana, karnabahar, patates, her biber, pul biber, kara hindiba, maydanoz, erik, karpuz, muz, üzüm, incir, vişne, kiraz, frenküzümü, köri, reyhan (fesleğen), yeşil çay ![]() Zararlı olan yiyecekler: Deniz hayvanları (kabuklu ve kabuksuz), tavuk ve kaz eti, dondurma, her türlü mercimek, nohut, rafine olmuş sıvı yağlar (zeytin ve keten yağı hariç), kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, yer fıstığı, susam ve ürünleri, mısır ve ürünleri, çavdar ve ürünleri, kara buğday ve ürünleri, enginar, piyasadaki yeşil ve siyah zeytinler, aloe vera, hindistan cevizi, kara biber, beyaz biber, domates salçası, tarçın, sakız, jelatin, glikose, fruktose, mısır siropu ve nişastası, tatlandırıcı, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek ![]() Yenebilenler: Her et (tavuk ve kaz hariç), tereyağ, arasıra kaymak, barbunya, beyaz fasulye, yeşil fasulye, kestane, badem, keten tohumu, mantar, kabak, "Zararlı"lara girmeyen her meyve ve sebze, sinameki (yaprak olarak), kekik, kimyon, keçi boynozu, nane, anason, çay, kahve, şeker, bal, sirke ve "Zararlı"lara girmeyen yiyecekler ![]() Tedavi Sabah güneş doğmadan önce uykudan kalkın ve akşam güneşin batmasına 1-2 saat kala uykuya yatmayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şekeri azaltın, tatlandırıcı ve hazır içecek ve yiyecekleri hiç kullanmayın! ![]() ![]() ![]() Süt ürünlerini balık ve et ile; fasulyeyi yoğurt ile yemeyin ![]() ![]() Hemen hemen tüm "doğal" denilen vitaminler genetik mısır ve genetiği değiştirilmiş diğer ürünlerden elde edilir ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|