Yiyecek alırken bunlara dikkat!..

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yiyecek alırken bunlara dikkat!..



Yiyecek alırken bunlara dikkat!











Satın alacağınız yumurtaları önce ışığa tutun Sarısı ortada değil, kabuğa yakın duruyorsa yumurta bayattır Solungaçları kırmızı olmayan, pulları dökülen, gözleri çökmüş balıktan uzak durun Tavuk alırken ise derisinin rengine bakın, sarı olmasın






Et ve şarküteri




Yağsız etin besleyici değeri daha yüksektir




Yağlı ördek ve kaz eti yerine hindi ve tavuğu tercih edin




Yağ tüketiminizi azaltmak için derisiz beyaz et satın alın




Taze beyaz etin kalitesine dikkat edin Derisi sararmış, kurumuş kümes hayvanı eti almayın




Etler hemen tüketilmeyecekse birer yemeklik miktarlarda, yassı şekilde paketlenmiş olarak normal buzdolabı buzluklarında 1 hafta, derin dondurucularda 3-4 ay saklanabilir




Taze balığın solungaçları pembe ve parlak kırmızıdır, pulları yapışık, görünüşü diridir Bozulmamış ise gözleri parlak ve dışarı bombelidir




Beyaz veya açık renkli olan, tatlı su levreği veya dil balığı gibi balıklar, sert ve daha koyu renkli, uskumru, somon ve gibi balıklardan daha az yağ içerir




Süt ve süt ürünleri




Mikroorganizmalardan korunmak için iyi kaynatılmış, pastörize/sterilize edilmiş süt ve ürünleri kullanılmalıdır




Pastörize şişe sütlerin kapakları açılmamış ve üretim tarihi ile satın alındığı tarih aynı veya çok yakın olmalıdır





Pastörize edilmemiş sütler, kabardıktan sonra 5 dakika kaynatılıp hemen soğutulmalıdır




Kaynatılmış ve pastörize sütler cam kavanozda buzdolabında 12 gün, kutusu açılmış sterilize sütler en fazla 3 gün saklanabilir




Peynirler hoş kokmalı ve kalıbı ile aynı hacimde (taşmamalı) olmalıdır




Peynirlerin yüzeyi kesildiğinde kuru, çabuk parçalanan ve dökülür özellikte olmamalıdır




Çiğ sütten yapılmış peynir tüketilmemelidir




Yoğurt torbaya konup süzülür ve süzülen suyu atılırsa vitamin kaybı olur Yoğurt suyu çorba ve hamur işlerinde kullanılarak değerlendirilmelidir




Yumurta




Kabuğu temiz, kendisi iri olmalıdır Kırık ve çatlak yumurtalar alınmamalı




Yumurta, buzdolabının özel bölümüne sivri kısmı alta gelecek şekilde yerleştirilmelidir Bu şekilde 10 gün saklanabilir




Taze yumurtanın sarısı, akı tarafından küre şeklinde sarmalanmıştır Kabuğu pürtüklüdür




Bayat yumurta kırıldığı zaman sarısı hemen dağılır ve akıyla karışır





Yumurta ışığa tutulduğu zaman taze yumurtanın sarısı ortada gözükür; yumurta bayatladıkça sarısında kabuğa doğru bir kayma görülür




Taze yumurta suya atıldığında dibe çöker, bayatladıkça yukarı doğru çıkar




Sebze ve meyve




Yeşil yapraklı sebzelerin yaprağı bol ve yeşil olanları daha iyidir




Patates ve soğanlarda çimlenme ve yeşillenme olmamalıdır




Şişmiş, paslı ve içindeki sıvıyı sızdıran konserveler alınmamalıdır




Meyvelerin iri ve gösterişli olanları değil, pörsümemiş ve sulu olanlarını seçin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.