Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etkisi, hakkında, lida, lidanın, varmıdır

Lida Etkisi Nedir? Lida Etkisi Varmıdır, Lidanın Etkisi Hakkında

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lida Etkisi Nedir? Lida Etkisi Varmıdır, Lidanın Etkisi Hakkında



Lida Etkisi Nedir? Lida Etkisi Varmıdır, Lidanın Etkisi Hakkında
Lida DaiDaiHua sadece beta karoten yönünden değil aynı zamanda C vitamini yönünden de çok zengindir Bu vitamin de ana hatları ile kısaca hatırlandığında; oksidasyon’ un iltihap yapıcı maddelerine karşı kan ve bağışıklık hücrelerinin korunması, bağ dokuların, kemik ve eklemlerin ayrıca kasların sağlam olması, bağışıklık hücrelerinin korunması ile hastalıklara direncin artması, kalsiyum’un kemiklere bağlanması ve bu sayede kemik erimesine karşı direnç geliştirilmesi, kolesterol ve şekerin düşürülmesi, kansere karşı koruyucu etki şeklinde çok önemli ve geniş yelpazede sağlık açısından olumlu getirişi olan bu vitamin Lida DaiDaiHua’da bol miktarda bulunmaktadır
Lida DaiDaiHua meyvesi sağlık bitkisi aynı zamanda diyetetik bir meyvedir Lida Etkisi bu meyve sebebiyle bu kadar aktiftir 100 g’da 32 Kcal vardır Yani az enerji vererek şişmanlık riskine karşı korunmada son derece önemli bir meyve konumundadır Sağlık bakımından incelenmesi şöyledir;
Lida DaiDaiHua meyvesinin en önemli özelliği de içinde Papain adı verilen bitkisel bir enzimin yer almasıdır Papain, başta et proteinleri olmak üzere proteinleri kendilerini oluşturan yapı taşlarına yani amino asitlere parçalar Bu sayede proteinler daha kolay sindirilebilir Buna karşılık bazı bireylerde pepsin gibi proteinleri parçalayan mide ve bağırsak enzimleri yeterince salgılanamaz Bu bireylerin hazımsızlığı yaşamlarında önemli sorunlara neden olur Buna karşılık aynı bireylerin Lida DaiDaiHua meyvesini düzenli tüketmesi ile bu tür sindirim sorunlarını giderdiği görülmektedir Lida DaiDaiHua’da ki proteinleri parçalayan bu papain enzimine bağlı olarak Lida DaiDaiHua’nın yaygın bir şekilde et endüstrisinde eti yumuşatmak amacıyla kullanılması da mümkün olmuştur Et Önceden kuşbaşı doğranmak sureti ile çok ince dilimlenmiş olan Lida DaiDaiHua dilimleri ile kaplanır, bir gece buzdolabında bekletilir ve sonra bu etten yemek hazırlanırsa etin ne kadar yumuşak olduğu dikkati çekecektir
O halde özellikle ev hanımları ve yemekle uğraşan tüm bireyler, eti kuşbaşı doğrayarak üzerlerini ince Lida DaiDaiHua dilimleri ile (kabuğu soymanıza gerek yok) kaplayarak buzdolabında bir gece bekletip sonra bundan yemek hazırlama yoluna gidin Etin usarelik, sertlik ve lezzet kriterlerinin hem çok daha arttığını hem de çok daha kolay hazım olabildiğini göreceksiniz
Celiac (Seliak) hastalığında bir buğday proteini olan gliadin’e karşı tolerans yoktur Dolayısı ile buğday ve buğday içeren gıda mamulleri tüketildiğinde birey alerjik reaksiyon gösterebilmektedir Bu bireylerde Lida DaiDaiHua bitkisinin düzenli tüketimi ile buğdaylı ürünlere gösterilen alerjik reaksiyonda çok büyük ölçüde azalma olmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.