Yulafın Faydaları Nelerdir Yulafın Yararları |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yulafın Faydaları Nelerdir Yulafın YararlarıYulafın Faydaları Nelerdir Yulafın Yararları Stresle mücadele etmek, her dem genç kalmak, günün yoğun temposunu yorulmadan yaşamak istiyorsanız adresiniz yulaflı yiyecekler olmalı Sağlıktan güzelliğe pek çok derdin devası olan yulafı, özellikle soğuk kış günlerinde sofranızdan eksik etmeyin * Yulaf oldukça kalorili bir tahıl 100 gramında 390 kalori bulunuyor Oysa aynı miktar pirincin kalorisi 354, makarnanın ki ise 346 Bol miktarda nişasta içerdiği için değerli bir karbonhidrat kaynağı * Yulaf, kasları tazeleyen 'lisina' denilen bir protein ve sinirlerin işlevini düzenleyen yüksek dozda B grubu vitaminleri içeriyor * 'İyi' yağlar açısından çok zengin İçeriğindeki 'oleik asit' denilen yağlar, sinir hücrelerinin düzenli bir şekilde işlemesi için son derece yararlı * Yulaf mineral açısından da çok zengin: 100 gramında 53 mg kalsiyum, 405 mg fosfor, 45 mg demir ve 268 mg potasyum bulunuyor Ayrıca değerli bir magnezyum deposu Çinliler yulafın zindelik verici özelliklerini binlerce yıl önce keşfetmişler Antik Romalılar onu enerji depolamak için sofralarından eksik etmemişler Savaşçı Vikingler efsanevi fiziki güçlerini yulaf ezmesi ile hazırlanan 'porridge' adlı kahvaltılık yiyeceğe borçlu olduklarını sık sık dile getirmişler 'Bitkisel protein' de denilen yulafta bol miktarda protein, lipid, lif, mineral tuzlar, vitaminler ve B grubu vitaminleri bulunuyorYulaf , pek çok derdin devası olan bir tahıl Düzenli olarak tüketildiğinde vücudu tazeleyip adeta yeniden yapılandırıyor Yüksek dozdaki enerji verici özellikleri nedeniyle sınavlara hazırlanan öğrencilere, bebek bekleyen anne adaylarına, sporculara, soğuk havalarda çok üşüyenlere, sık hastalanan küçük çocuklara, büyümekte olan çocuklara ve nekahat dönemindeki hastalara birebir geliyor Yulaf, hücrelere enerji taşınmasında, dokulara kan aracılığı ile oksijen transferinde ve zarar gören yaşlı hücrelerin yenilenmesinde son derece etkili bir besin Ayrıca zehirli kurşun, kadmiyum ve krom gibi ağır metallerle birleşip bu maddelerin vücuttan atılımını sağlıyor Moskova Devlet Üniversitesi bilim adamları, yulafın çok değerli bir kocakarı ilacı olmaktan öte gerçek bir sağlık iksiri olduğunu belirterek Rusların uzun yıllardan bu yana kurşun zehirlenmelerine karşı yulaf unu kullandıklarını ifade ettiler Yulaf piyasada un, ezme, yulaf tanesi, yulaf ekstresi (özü), müsli ve kahvaltı gevreği olarak satılıyor Un halindeki yulaf ile ekmek, tatlı ve tuzlu hamurişi çeşitleri hazırlayabilirsiniz Ya da köftelere ilave edebilirsiniz Kahvaltı gevreği şeklinde ılık süte ilave ederek yiyebilirsiniz Ezme şeklindeki yulafla değişik muhallebiler hazırlayabilirsiniz Yulaf unu ile güzellik kremleri hazırlayabilir, yulaf ekstresi ile sağlık banyoları yapabilirsiniz Güne iyi başlamak için sütle karıştırılmış yulaflı müsli yiyin Öğle öğününde besleyici, doyurucu aynı zamanda hafif yulaf köftesi (5 çorba kaşığı un, 5 çorba kaşığı yulaf unu, 1 yumurta ve tuzu karıştırıp kızgın yağa kaşık kaşık ilave ederek kızartın) yiyebilirsiniz Akşamları rahat bir uyku çekmek ve kadifemsi bir cilde kavuşmak için banyo suyuna yulaf tanesi ilave edin Yatmadan önce yulaflı çayla sağlık depolayın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|