Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
chelidonium, kırlangıçotu, majus

Kırlangıçotu (Chelidonium majus L.),

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırlangıçotu (Chelidonium majus L.),



Kırlangıçotu (Chelidonium majus L),







temre otu olarak da bilinir 30-80cm yüksekliğindeki bitki, mayıstan sonbahar ortalarına kadar çiçeklenir Yapraklarının uçları dişlidir ve meşe yapraklarını andırır Gövdesinden ve saplarından portakal sarısı, koyu bir sıvı çıkar Genellikle ormanların güney kıyılarında, duvarların ve çitlerin dibinde ve moloz yığınlarının üstünde yetişir Yaz ne kadar sıcak ve ormanların güney kıyıları ne kadar kuru olursa olsun, bitkinin gövde ve saplarından portakal renkli koyu sıvı her zamanki incelikte elde edilebilir Kışın her yer karla örtüldüğünde bile, eğer yetiştiği yere dikkat edilmişse, kırlangıç otu kar altında bulunabilir Avrupa ve Kuzey Anadolu'da yetişir Alkoloitler (kelidonin ve türevleri %0,31) taşımaktadır


Bitki, kan temizleyici ve kan yaptırıcı etkiye sahiptir Isırgan otu ve civanperçemi eşliğinde, lösemide kullanılabilir (100' er gr ısırganotu, civanperçemi ve Kırlangıç otu karıştırılır ve ince kıyılmış karışımdan 1 tatlı kaşığı dolusu btki ortaboy bir su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır (Kaynatılmaz) 10 dakika demlendikten sonra süzülür Öğün aralarında yavaş yavaş yudumlanarak günde 3 bardak içilir) Akciğer hastalıklarında, İyice yıkanmış taze bitki mikserde sıkılarak öelde edilir ve iki misli ılık suyla karıştırılarak, gün boyunca yudumlanarak içilir Kan ve karaciğer temizleyici özelliğinin yanı sıra, metabolizma üzerinde de çok olumlu etkilere sahiptir Safrakesesi, böbrek ve karaciğer hastalıklarında başarıyla kullanılabilir Şaraba yatırıldığında ( 30 g kırlangıç otu, kökü ile birlikte, 1-2 saat boyunca, yarım litre beyaz şaraba yatırılır ), sarılığı çok çabuk iyileştirebilir Ağrılı basurlarda, idrar yaparkenki yanmalarda ve sancılarda önerilir Bu durumlarda, bitki özsuyu ılık suyla veya bitki çayıyla karıştırılarak, günde 2-3 bardak yudumlanarak içilir Taze bitkinin özsuyu, dıştan, kötü karakterli deri hastalıklarda, nasır, siğil ve iyileştirilemeyen temriyelerde kullanılır Katarakt ve göz saydam tabakasındaki lekeler yavaş yavaş kaybolur Bitki özsuyu, göz ağtabakası kanamasına ve çözülmesine karşı bile yardımcı olabilir Bir bitki yaprağı alınır ve yıkandıktan sonra nemli parmakların arasında ezilir Böylece elde edilen nemlilik, işaret parmağı ile gözpınarlarına sürülür Doğrudan göze sürülmediği halde, bu etkili maddeyi göz hemen emer Bu kullanma biçimi, katarakt, görme zayıflığı ve yorgun düşen sağlıklı gözler için de geçerlidir


Kullanım Biçimleri :


Çay hazırlamak: Yarım tatlı kaşığı bitki, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır 10 dakika demlendikten sonra süzülür Aksi belirtilmedikçe günde 1-2 bardak çay yeterlidir Kullanım süresi 2 haftadır


Bitki özsuyu: Yapraklar,saplar ve çiçekler yıkanır ve kurumadan, ince kıyılarak mikserde sıkılır


Bitki tentürü: Eczanelerden satın alınabilir


kaynak:bitkiseltedavi

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.