![]() |
Yarpuz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() YarpuzYarpuz Ballıbabagiller familyasından olup 10 -30 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anadolu?nun pek çok yöresinde sulak çayırlarda ve akarsu kenarlarında doğal olarak yetişir ![]() ![]() Bitki çiçek açmaya başlamadan önce toplanır ve gölge bir yede kurutulur ![]() ![]() Yarpuzun yapraklarındaki uçucu yağ, pulegon adlı madde yönünden zengindir ![]() Diğer İsimleri : Filiskin, Narpuz, Pülüskün, Yabani nane, Mentha pulegium Faydaları Kalbi ve mideyi kuvvetlendirir ![]() Tohumları kaynatılıp içilirse uçuğa ve idrar tutukluğuna fayda sağlar ![]() Erkeklik kuvvetini artırır ![]() Bedende oluşan spazmik ağrıları ve ruhsal endişeleri giderir ![]() Mide ve bağırsaklarda şişkinlik oluşturan gazları söktürür ![]() Sindirimi kolaylaştırır ![]() Balgam söktürücüdür ![]() Kadınlar hastalıklarına iyi gelir ![]() Kullanım Şekli : 1-2 tatlı kaşığı kurutulmuş yarpuz yaprağı üzerine 1 bardak kaynar su dökülür ![]() ![]() ![]() UYARI : Fazla yenirse göz kararması ve baş dönmesi yapar ![]() Düşüğe neden olabileceği için gebelikte yarpuz alınmamalıdır ![]() Böbrek sorunu olanlar da yarpuz almaktan kaçınmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|