|  | Sevgiliye hangi çiçek alınır |  | 
|  06-25-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Sevgiliye hangi çiçek alınırTek bir gül; “seni seviyorum” demenin zarif yoludur  Ayrıca ilk görüşte aşkı da ifade eder  Bir Demet Gül; hayranlık ve şükran duygularını temsil eder  İki Adet Gül: Gül genelde tek sayı olarak takdim edilir  Ancak, iki gül verilebilen durumlarda vardır  Çift gül,  çiftlerden her birini sembolize edeceğinden, evlilik teklifi, nişan ya  da söz gibi seremonilerde tercih edilir  Kız istemeye gidileceği zaman  bundan böyle hazırlatılan aranjmana çiçekçinizin iki adet de kırmızı gül  eklemesini isteyin  Sevgililer Gününde Gül Ne Anlama Gelir? Kırmızı Gül: Kırmızı ateşin rengidir  Bu nedenle  aşkı sembolize etmekte kırmızı renk kullanılır  Kırmızı sevgiliye  duyulan büyük aşkı anlatacağı için sevgililer gününde özellikle aşıklar  tarafından tercih edilmelidir  Kırmızı gülü tek bir adet verebileceğiniz  gibi büyük bir demet de tercih edebilirsiniz  Gül adetlerinin tek sayı  olmasına dikkat etmelisiniz  Kırmızı gül aynı zamanda “seni seviyorum”  diyebilen bir güldür  Beyaz Gül: Saflığın, temizliğin sembolü olarak kabul edilir beyaz  Dolayısıyla da sevginin en saf ifade biçimi olarak kabul  edilir beyaz gül  Beyaz gülün bir diğer anlamı da evlenme teklifi  edilmek istenilen kıza verilmesidir  Bu gül, bir nevi “benimle evlenir  misin?” diye sormak amacı ile takdim edilir  Beyaz gül ayrıca sevgiliye  duyulan hayranlığın ve verilen değerin bir ifadesidir  Ancak sevgililer  gününde sevgilinize evlenme teklifi etmeyecekseniz o zaman beyaz gülden  uzak durmalısınız  Böylesi farklı anlamlar içeren günlerde beyaz gül  evlenmek istenildiğini dile getirir  Pembe Gül: Henüz ilişkiniz yeni başlamış ve adını koymakta çekiniyorsanız sevginizi pembe gül ile dillendirebilirsiniz  Her ne kadar sevgililer gününün rengi kırmızı da olsa konum ve koşullara  göre hareket etmek sizi altından kalkamayacağınız anlamlardan korumuş  olur  Renklerin dilinden hareket edecek olursak pembe kırmızı ve beyaz  renklerin karışımından elde edilen ara bir renktir  Bu nedenle Pembe  renkli gülün anlamı için kırmızının aşk ve tutku içeren anlamını, beyaz  rengin masumiyet ve saflığı ile yumuşatılmış halidir desek sanırım  yanlış yapmamış olursuz  Pembe güllerle harmanlanmış bir aranjman  sevgililer gününde henüz taze olan bir ilişki için kusursuz bir yaklaşım  olacaktır  Çiçeğin aranjman olarak hazırlanması önemlidir  Yukarıda gül  adetlerinin anlamlarını yazmıştım  Bir demet halinde hazırlanan pembe  güllü aranjman ona duyduğunuz hayranlığın da ifadesi olacaktır  Sarı Gül: Eğer sevgililer gününde, sevgilinizden ayılmak gibi bir niyetiniz yoksa sarı gülden uzak durmakta fayda var  Sarı gül anlam olarak dostluk, arkadaşlık, sevgiyi ifade etse de gizli  bir diğer anlamı da ayrılıktır  Ayrılmak isteyen biri diğerine gül verir  mi diye sormayın  Eğer sevgilinizin sarı güllere karşı ayrı bir  sempatisi yok ise bu gül rengini sadece özel kutlama ve tebrikler için  tercih edin  Devamı: Sevgililer Gününde Sevgiliye Ne Çiçek Alınır? | 
|   | 
|  | 
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara | 
| Görünüm Modları | |
|  |