![]() |
Hayat Sizin Ona Baktığınız Yönde Güzeldir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayat Sizin Ona Baktığınız Yönde GüzeldirBir defasinda rus cari at arabasiyla ulkesini dolasiyormus ![]() Araba yoldaki kanal insaatin onunde durmak zorunda kalmis Yolunun uzerinde kanal kazan isciler carin arabasini gorunce heyecanla irkilmisler ![]() Car arabadan inmis ve kanter icinde kalan bir isciye sormus: "Bu kadar yoruluyorsun , kan ter icinde kaliyorsun peki iyi para kazanabiliyor musun ?" "Bana yetecek kadar kazaniyorum efendim " diye yanit vermis isci ![]() "Yani ne kadar " diye tekrar sormus car ![]() one egmis ve soyleyanit vermis; "Borclarimi odeyebiliyorum, Gelecek icin faize yatirabiliyorum, kalani ile de hergun sicak tasda yemek yiyebiliyorum efendim " Car cok sasirmis,Ulkede bu kadar az para kazanan , bogaz tokluguna calisan bir kanal iscisi nasil olurda bu kadar az parayi , bu kadar cok yerde ,bu kadar verimli kullanabilir diye merak etmis ![]() Dayanamadan tekrar sormus: "Peki parani nasil yettirebiliyorsun da bu kadar faydali ise firsat bulabiliyorsun?" Isci yanit vermis: Babama bakiyorum : Bu eski borclarimi odedigim anlamina gelir Oglumun nafakasini cikariyorum : Bu ise gelecek icin yatirim yaptigim anlamina gelir ![]() parami faize yatirmis oluyorum ![]() Hergun bahcemde tek tetisen sebzeyi lahanayi yiyoruz ![]() ![]() ![]() yemektir ![]() ![]() Car fakir iscinin verdigi yanittan cok etkilenmis ve hemen ona bir kese altinla odullendirmis ![]() akilli iscininin sozlerini , bir bilmece olarak yaverlerine sorup onlari sinamis ![]() Kissadan Hisse: Hayat sizin ona baktiginiz yonde guzeldir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|