![]() |
Bebek Bakıcısı ile Güvenli Yaşam |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bebek Bakıcısı ile Güvenli YaşamBebek Bakıcısı ile Güvenli Yaşam Çocuk bakıcısı seçiminde göz önünde bulunduracağınız en önemli şey çocuğunuzun güvenliğidir ![]() ![]() Çocuk bakıcısının, çocuğunuzu yaralanmalardan nasıl koruyacağını, acil durumda ne yapması gerektiğini bildiğinden emin olun ![]() Güvenlik Kontrolü: Çocuk bakıcınıza size ulaşabileceği telefon numarasını bırakın ![]() ![]() Acil numaraları telefon yanında bulundurun ![]() Çocuk bakıcınıza yangın söndürme cihazınızın yerini ve nasıl kullanılması gerektiğini gösterin ![]() Çocuk bakıcınıza ilk yardım çantanızın ve el fenerinin nerede olduğunu gösterin ![]() Tam Güvenlik İçin: Çocuk bakıcısından 1 yaşın altındaki çocuğu yıkamasını istemeyin ![]() Eğer siz dışarıdayken çocuğunuza ilaç verilecek ise çocuk bakıcınıza ne kadar ve nasıl ilaç verileceğini gösterin ![]() Çocuk bakıcınıza daima dikkatinin çocuğun üzerinde olmasını istediğinizi söyleyin, çocuk uyuyana kadar temizlik işlerinin bekleyebileceğini iletin ![]() Çocuk Bakıcısının Seçimi: Diğer ailelere iyi çocuk bakıcılarının isimlerini sorunuz ![]() ![]() ![]() Çocuk bakıcısı ile anlaşmadan önce mülakat yapınız ![]() Tecrübe: Kaç çocuğa bakmıştır? Sizin çocuğunuzla aynı yaşta bir çocuğa bakmış mıdır? Eğitim: Çocuk bakıcısı çocuk bakımı veya ilk yardım kursu almış mıdır? Referanslar: Daha önce çalıştığı ailelerin telefon ve adreslerini sorun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bakıcıya şunları gösterin: - Aydınlatma düğmelerinin, telefonun, yangın söndürme cihazının, el fenerinin ve ilk yardım malzemelerinin yerlerini ![]() - Gelen telefonlara ve ziyaretçilere nasıl davranacağını ![]() - Dış kapıyı nasıl kilitleyeceğini ![]() - Fırın, mikrodalga fırını, soba, ısıtma sistemi gibi cihazları ve malzemeleri nasıl kullanacağını ![]() Bakıcıya şunları söyleyin: - Eğer var ise çocuğunuzun alerjisini veya geçmişteki hastalıklarını ![]() - Çocuğunuza banyoda nasıl yardım edeceğini ve ne zaman yatıracağını ![]() - Çocuğunuzu ne ile, ne kadar ve ne zaman besleyeceğini ![]() Bakıcınıza şunları hatırlatın: - Çocuğunuzun uyanık olduğu tüm zamanlarda; Özellikle mutfakta ve banyoda gözünün çocuğun üzerinde olması gerektiğini ![]() - Çocuğunuz uyurken sıkça kontrol etmesi gerektiğini ![]() - Telefonu yalnızca gerektiği zamanlarda ve kısa süreli kullanılmasını ![]() - Televizyon veya radyonun sesini çocuğu duyabilecek kadar az açmasını ![]() Bakıcı şunları da bilmelidir: - Eğer çocuk yaralanır veya hastalanırsa ne yapması gerektiğini ![]() - Yangın çıkarsa ne yapması gerektiğini ![]() - Size nasıl ulaşabileceğini ![]() - Ne zaman evde olacağınızı ![]() - Misafir ağırlama hakkındaki kurallarınızı ![]() Bakıcınızın çocuğunuzu tanımasına yardımcı olun: Çocuğunuzun güvenlik içinde olması için çocuk bakıcınızın, çocuğunuzun neler yapabileceğini bilmesi gerekir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|