aq Nedir? |
06-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
aq Nedir?Sanal ortamların, MSN görüşmelerinin özellikle erkek kullanıcılar için vazgeçilmezi "aq" yanlış anlamda kullanılan harf kombinasyonları listesinde birinci sırada geliyor bizdeki yanlış anlama ve yanlış kullanma sonucu "aq" nun gerçek itibarı yerlebir olmuştur şimdi bu konuya açıklık getirmek için bu iki harfin buluşmasını biraz inceleyelim "aq" ne demektir? "aq" ingilizce kökenli bir kısaltmadır ve açılımı "anti-quote" dir yani "alıntı yapılamaz" dır (bir mesajdan alıntı yaptığınızda mesaj kodunda beliren "Quote" kelimesi "alıntı" anlamına gelir "aq" yani "anti-quote" da "alıntı yapılamaz!" anlamındadır) peki hangi durumlarda kullanılır bu "aq"? "aq", yazdığınız bir mesajın diğer bir üye tarafından alıntı yapılarak cevaplanmasını istemediğiniz durumlarda, kendi msjınızın sonuna ekleyerek kullanılır Mesela: "Paylaşımların için teşekkürler aq" Açıklaması : O kadar alçak gönüllüyüm ki, bu mesajımı alıntı yapıp bana mesaj yazarak konuya ilgi gösterdiğim ve yorum yaptığım için teşekkür etmene gerek yok "Başım ağrıyor aq" Açıklaması: Şimdi kesin sen bunu alıntı yapıp geçmiş olsun diye mesaj atacaksın Peki sen geçmiş olsun dediğinde geçmiş mi oluyor?-Hayır Onun için bu mesajımı alıntı yapmanı istemiyorum "Fenerbahçe Galatasaray'dan iyi aq" Açıklaması : Ben bu konuda o kadar eminimki, senin alıntı yapıp bana aksini savunman için hiç bir neden yok, hiç zahmet edip alıntı yapma istemiyorum! ---------------- ve bu alıntı konusu o kadar çok insanı rahatsız ediyor ki, sanal ortamlarda mesajlarının alıntı yapılmasından hoşlanmayan gruplara rastlamak mümkün hatta bu fikri savunan grupların ortak adına da "aq çocukları" deniliyor Kullanıcı Arkadaşımızın Yorumu! peki biz nasıl biliyoruz??? Biz toplum olarak herşeyi taklit etmeye, taklit ederken de kendimize uyarlamaya bayılırız dolayısı ile "aq" yu almışız ve çirkince kendimize uyarlamışız hatta uyarlamayı da aşmış alakasız hale getirmişiz şimdi gel de bu "aq" yu gerçek olan anlamında kullan kullanabilirsen gerçek anlamında kullanamasak da gerçeklerin bilinmesinde yarar var diye düşündüm ve paylaştım engin bilginize Konu alıntıdır Bu Arkadaşımıza Tamamen katılıyorum |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|