06-23-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
[alcatel]
Alcatel 1Adım: Projenin Uygulanacağı İşletmenin Seçilmesi Alcatel Teletaş, telekomünikasyon sistemlerinin araştırma ve geliştirme, üretim, pazarlama, satış, montaj ve satış sonrası eğitim konularında dünyada 130 ülkede faaliyet gösteren Alcatel grubuna bağlıdır En son teknolojiler ile altyapı şebeke ağlarından operatörlere, servis sağlayıcılardan kurumlara ve uç cihazlarını kullanan tüketicilere kadar her tür ses ve data iletişim çözüm ve servis hizmetlerini sunmaktadır 1965’te Türk PTTsinin araştırma laboratuvarı olarak kurulan firma, 1983’te Organizasyon Teletaş adı altında bir anonim şirkete dönüştürüldü1985’te imzalanan çerçeve lisans anlaşmasına uygun olarak, Alcatel Grubu bünyesindeki Alcatel Bell’in, şirketin hisselerinin % 39unu satın almasından sonra, 1988 yılında hisselerinin % 22si halka satıldı Son olarak 1993’te Alcatel dönemin Türk PTTsinin sahip olduğu % 26 hisseyi devir alarak şirketin en büyük ortağı oldu Türkiyeye geleceğin teknolojilerini taşımayı kendine misyon olarak belirleyen Alcatel Teletaşın ürün portföyünde başlıca ; Sayısal Telefon Santralları (Sistem 12, Uzak Abone Birimi-ERSU, ISDN, LEVENT) Akıllı Şebekeler (IN) Telekomünikasyon Yönetim Şebekeleri (TMN) SDH, PDH Sayısal Transmisyon Sistemleri Fiber Optik Transmisyon Sayısal Radyo Link Sistemleri Kartlı Telefonlar ve Yönetim Sistemleri, Elektronik Ödeme Sistemleri Mobil Haberleşme Altyapı Sistemleri, Kablosuz Yerel Bağlantı Sistemleri (WLL) Uydu Sistemleri Kablolu TV Sistemleri İnternet Erişim Uygulamaları Erişim Sistemleri (ADSL, ASAM, DANA, xDSL, LMDS) Data Transmisyon Sistemleri Çoklu Ortam Servis Platformları IP Çözümleri Kısacası Alcatel telekomünikasyon sektörünün her alanında sunduğu geniş ürün yelpazesi ile bireylerden, Bankalar, Medya Grupları, Finans Firmaları, Internet Servis Sağlayıcılar ve GSM Operatörleri gibi birçok kuruma özel çözümler üretmektedir Ayrıca Alcatel Teletaş, Alcatel Grubunun Azerbaycan, Gürcistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde temsilciliğini yürütmektedir Şirketin bilgisayar destekli üretim planlama bölümünde dinamik ve tecrübeli 10 mühendis çalışmaktadır Şirketin genel müdürlüğü İstanbul’un Anadolu yakasında bulunup, açık adresi ve krokisi aşağıda belirtilmiştir: Genel Müdürlük : Atatürk Cad 1 Esenşehir, YDudullu, 81260 İstanbul ÜRETİM SİSTEMLERİ Üretim sistemi, işletme sistemi içinde yer alan bir alt sistemdir Üretim sistemi; iş gücü, malzeme, bilgi, enerji, sermaye gibi girdilerin belirli bir dönüştürme sürecinden geçirilerek mal veya hizmetin üretildiği bir sistemdir Üretim sistemlerinin temel amacı, müşteri isteklerine uygun mal ve hizmet üretimini sağlamaktır Üretim sistemleri,
|
|
|