Engelliler ve Dostları

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Engelliler ve Dostları

SLOVENYA'DAN GELEN HEYET DENİZLİ'DE İŞİTME ENGELLİLER OKULUNU İNCELEDİ

Avrupa Birliği (AB) Leonardo Da Vinci programı kapsamındaki "Değişim Rüzgârı" adlı mesleki eğitim projesi için Slovenya'nın başşehri Ljubljana'daki işitme engelliler okulundan Denizli'ye gelen heyet, buradaki işitme engelliler okulunu inceledi

Avrupa Birliği (AB) Leonardo Da Vinci programı kapsamındaki "Değişim Rüzgârı" adlı mesleki eğitim projesi için Slovenya'nın başşehri Ljubljana'daki işitme engelliler okulundan Denizli'ye gelen heyet, buradaki işitme engelliler okulunu inceledi Denizli İşitme Engelliler Okulu, mesleki eğitim okulları ve çeşitli meslek dallarıyla ilgili fabrikalarda, tarihi ve turistik yerlerle ilin kültür değerleri alanında incelemelerde bulunan heyet, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin'i makamında ziyaret etti

Denizli Valiliği AB Proje Ofisi öğretmenleri Durmuş Sevindik ve Bilsev Gürsan'ın rehberlik yaptığı Ljubljana İşitme Engelliler Okulu öğretmenleri Alenka Levec, Lavro Legat, Marija Svaglic Bernic ve Matevz Stanovnik, Denizli'deki kurum ve kuruluşlarda yaptıkları incelemeler ve edindikleri izlenimleri Vali Yardımcısı Ertekin'e aktardı Ertekin, Slovenya heyetini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Denizli halkı misafirperverdir Aynı zamanda Türkiye'de sanayileşme bakımından sekizinci sırada olan bir ildir Hükümetimiz ve valiliğimiz, mesleki eğitim alanına çok ciddi bir destek ve önem vermektedir Sanayicilerimiz ve odalarımızla işbirliği içinde bulunarak onların arzu ettiği mesleklerdeki ara elamanları yetiştirmeye çalışıyoruz" dedi Heyet başkanı Stanovnik ise son derece olumlu izlenimler edindiklerini anlatarak, "Slovenya'dan gelerek buradaki okul ve diğer meslek kuruluşlarıyla işbirliği sağlamamız bizim için önemli Daha önceden bu kadar sıkı bir ilişkimiz olmamıştı Özellikle ülkemizde gençlerin iş bulmasında güçlük çekmekteyiz Burada da aynı sıkıntının olduğunu kısmen gördük Özellikle engelli kişilerin iş bulması zor oluyor" şeklinde konuştu Ziyaretin sonunda Stanovnik, Ertekin'e Slovenya'yı tasvir eden resimler ve kartpostal verdi Ertekin de ziyaretin anısına ziyaretçilere plaket takdim etti

Yaşadıkça - Engelliler Haber ve Bilgi Portalı alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com