Şeker Hastalarına Mucize Meyve

Eski 06-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeker Hastalarına Mucize Meyve







Yaz aylarının sevilen meyvelerinden ahududunun, içerdiği ''antosiyanin'' maddesi sayesinde kan şekerini düşürücü, bağışıklık sistemini kuvvetlendirici özelliği bulunduğu bildirildi

Uludağ Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Baş Diyetisyeni Sevinç Yetişen, halk arasında ''Ağaç çileği'' veya ''Sultan böğürtleni'' olarak da bilinen ahududunun, sağlık açısından çok faydalı bir meyve olduğunu söyledi

Özellikle temmuz ve ağustos aylarında tezgahlardaki yerini alan ahududunun, kan şekerinin düşmesine yardımcı olması nedeniyle şeker hastası kişiler tarafından rahatlıkla yenebileceğini ifade eden Yetişen, ''Meyvelerdeki antioksidan özellik, büyük ölçüde antosiyanin adlı maddeden kaynaklanmaktadır Bu madde ahudududa bol miktarda bulunmaktadır Ayrıca ahududu, bu madde sayesinde insülin salınımını artırarak, kan şekerinin düşmesine yardımcı olur Bu meyve, diyabeti olan kişilerin yararlanabileceği çok güçlü bir savunucudur'' dedi

Yetişen, kırmızı ve siyah çeşitleri olan ahududunun, sağlık açısından yararlı olan ''Fenol'', ''Flavon'' ve ''Flavonoid'' adlı maddeleri de içerdiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Bu maddelerin antikanserojen ve antioksidan özellikleri bulunuyor DNA moleküllerine zarar veren ve kansere yol açan serbest oksijen radikallerini nötralize eder Ayrıca çevresel kanserojenleri etkisiz hale getirir, kardiovasküler rahatsızlıklara karşı koruyucu etki sağlar Alzheimer riski ve yaşlılıktan kaynaklanan hastalıklara karşı korur

Ahududunun içeriğinde bulunan ellagik asit, antikanserojen bir maddedir Toplam ellagic asit miktarı bakımından en yüksek değer siyah ahudududa bulunur Yapılan araştırmalarda bu maddenin göğüs ve rahim tümörünün büyümesini engellediği tespit edilmiştir Bütün meyve ve sebzeler içerisinde en fazla kırmızı ve siyah ahudududa bulunan ellagic asit, vücutta kansere neden olan kimyasalları inaktif hale getirerek, antikanserojen etki göstermektedir Taze veya dondurulmuş olarak günde 150-200 gram tüketilen ahududu, bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlar''

Yetişen, taze ahududunun, içerdiği A vitamini sayesinde de dokuları sıkılaştırdığını ve güçlendirdiğine dikkati çekerek, bu nedenle ahudududan kozmetik sanayisinde de faydalanıldığını kaydetti


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.