Soya etli iç pilav |
06-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soya etli iç pilavMALZEMELER 20 gr Soya eti (ılık su içinde en az 20 dakika bekletilmiş) 1 çay bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı kuş üzümü 1 orta boy kuru soğan 1 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık) 1 tutam yenibahar 1 tutam tarçın 1 su bardağı soya eti suyu 2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı soya yağı 1 demet dereotu 1/4 çay kaşığı karabiber 1/4 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Soya yağında önce çamfıstığını beş dakika kavurun, üzerine ince kıyılmış soğanı ekleyin Soğanların rengi hafif koyulaştığında, iyice yıkadığınız pirinci süzerek üzerine ilave edin Kavurma işlemine pirinçler matlaşıncaya kadar devam edin Kavrulan pirince soya eti ve suyunu ekleyin, suyunu çekene kadar pişirin, altını kapatmadan önce iyice yıkadığınız kuşüzümünü ekleyin, yenibahar, tarçın, tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra ocağı kapatın 20 dakika dinlendirin, çok ince kıydığınız dereotu ile karıştırarak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|