![]() |
Yerlinin Ağababası Yapılmaya Hazır |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Yerlinin Ağababası Yapılmaya HazırBAZEN düşünürüm, "Bu memleket nasıl ayakta duruyor" diye ![]() Genelinde zaten mucizevi bir halimiz var ama ekonomik olarak eriştiğimiz büyüklük beni hep şaşırtmıştır ![]() Çok basit ![]() Çok şükür Allah'a, dünya çapında, bırakın dünyayı kendi çapımızda bir patentimiz yoktur ![]() Dünya pazarlarında yer bulmuş bir markamız yoktur ![]() Ne bir otomobilimiz, ne bir elektronik ürünümüz, ne bir telefonumuz, bırakın bunları sözde tekstil ülkesiyiz, dünyaca ünlü bir tekstil, bir moda markamız bile yoktur ![]() Bilgi de ihraç etmeyiz, sanat da ![]() ![]() ![]() ![]() Dünyayı sallayan bir müzisyenimiz de yoktur ![]() Ama 17 ![]() ![]() 100 küsur milyar dolar ihracat yaparız ![]() Vallahi de billahi de şaşırırım ![]() Ama bilirim ki, çok acayip adamlarımız vardır ![]() ![]() Dün işte o çok acayip adamlardan biriyle beraberdim ![]() Tarhan Telli adında bir delikanlı ![]() 30'larında ![]() ![]() Telefon açtı, "Abi bir gel gör bizim buraları" diye ![]() Belki adını duymuşsunuzdur; dünyanın en kaliteli, en pahalı, en "custom made" motosikletlerini yapıyor ve dünyaya satıyor ![]() ![]() Tarhan Telli'nin atölyemsi fabrikasına ![]() Her biri kişiye özel dizayn edilmiş, her biri bir tasarım harikası ve kalitenin üst noktası ![]() ![]() Tarhan Telli bu motorları üretmeye karar verdiği zaman bir de bakmış ki, Türkiye'de otomotiv üretimi var ama otomotiv üreticisi yok ![]() Yapılan tüm üretim, lisans altında yapılan montaj üretimi ![]() Yani "motor ve şasi numarası basmaya" yetkili tek bir Türk otomotivcisi yok ![]() Her biri Almanya'daki, İtalya'daki, Amerika'daki otomotiv üreticilerinin "montaj hattı" aslında ![]() Bastıkları şasi ve motor numaraları aslında başka ülkenin ![]() "Ben kendi şasi numaramı basacağım" demiş ![]() Ama kolay mı? Bir motorda kullandığı her parçanın, her vidanın kalite testinden geçmesi, uluslararası onay vermesi gerekiyor ![]() Ama bunu test edip bunu verecek laboratuvar Türkiye'de yok ![]() Tüm parçaları almış haydi Almanya'ya TÜV'e ![]() Aylar süren testler sonucunda 4 motosikleti için onay belgesi ve hepsinden önemlisi "Made in Turkey" motor ve şasi numarası basma hakkını kazanmış ![]() Her bir model için 400 küsur bin Euro test ve onay bedeli ödeyerek ![]() Sonra bu sayıyı 8'e çıkarmış ![]() Türkiye'nin tek ve gerçek otomotiv üreticisi şu anda ![]() Türkiye'ye ait tek "marka ve şasi numarası basma" hakkı onda ![]() Şimdi dünyanın dört bir yanına "Türk malı" motosikletler satıyor ![]() Ama durmamış ![]() Bakmış otomotiv endüstrisi nereye gidiyor diye ![]() Oturmuş bir otomobil tasarlamış ![]() "2 kişi için bir tonu aşan otomobilleri taşıyoruz ![]() ![]() Bunu dünyanın otomotiv devleriyle aynı anda düşünmüş ![]() Üç kişilik "Eco mobil" diye bir otomobil tasarlamış ![]() Üç kişilik ![]() Elektrikli ![]() Hafif ve küçük olduğu için menzil sorunu da yok ![]() ![]() Yüzde yüze yakın yerli ![]() ![]() ![]() "Abi öyle milyar dolarlara gerek yok ![]() ![]() Türkiye'de kimsenin haberi yok yaptıklarından ![]() Hintli TATA gelmiş ![]() "Gel bunu beraber yapalım" demiş ![]() Firmasına ortak olmak istemişler ![]() Ama şartlı ![]() ![]() "Türk malı olsun diye yapmak istedim ![]() ![]() Vermemiş ![]() Müthiş bir heyecan ![]() ![]() Yerinde duramıyor ![]() Heyecanı bana da geçti ![]() Tarhan'ın bu heyecanını Başbakan Erdoğan görse ilgili bakanlıklara anında talimat verir, "Bu iş olsun" diye ![]() Biz de alkış tutarız ![]() NE ZAMAN ADAM OLURUZ? Düz koşuda zorlananlar kendi pistlerine bir de engel yerleştirmediği zaman Fatih Altaylı
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|