Yaşlı Avrupa’nın Gözü Türkiye’de |
09-26-2011 | #1 |
Şengül Şirin
|
Yaşlı Avrupa’nın Gözü Türkiye’deYaşlı Avrupa’nın gözü Türkiye’de ABD’li yönetim danışmanlık şirketi, Avrupa’nın iş sorununu Türkiye’nin çözebileceğini açıkladı Dünyanın önde gelen yönetim danışmanlığı şirketlerinden The Boston Consulting Group’- un “Yaşlanan İşgücü Problemini Fırsata Çevirmek” raporu Avrupa’nın yaşlanan işgücü sorununa adres olarak Türkiye’yi gösteriyor Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu dünyanın en büyük 16 ekonomisini kapsayan rapora göre yakın gelecekte, özellikle gelişmiş ülkelerdeki şirketler, ihtiyaç duyulan becerilere sahip çalışanları doğru yerde ve doğru zamanda istihdam etmekte zorluklar yaşamaya başlayacak Raporla ilgili değerlendirmelerde bulunan BCG İstanbul yönetici ortağı Burak Tansan, şu değerlendirmeleri yaptı: "Avrupa nüfusunun yaşlanması, bilinen bir problem Özellikle Batı Avrupalı şirketler yakın bir gelecekte farklı yetenekte profesyonelleri bulmak ve istihdam etmekte zorluk yaşamaya başlayacak Öte yandan Türkiye, sahip olduğu genç ve büyüyen nüfusuna yönelik hazırlayacağı stratejik bir planlama ve eğitim desteği ile kendisini Avrupa’- nın off-shoring (dış kaynak) merkezi olarak konumlandırabilir” BCG’nin raporunda, “2020 yılında nüfusun ortalama yaş seviyesinin Avrupa genelinde 40 (Almanya ve İtalya’da 45) olması beklenirken, Türkiye için bu beklenti 32 yaş seviyesinde” deniliyor ŞOK HABER
Görünüm Modları |
|