|
|
Konu Araçları |
alımına, başlamıştır, burs, döneminde, eğitimöğretim, olanakları, yeniyüzyıl, üniversitenin, üniversitesi, üniversitesiyeniyüzyıl, öğrenci |
Yeniyüzyıl üniversitesi-YeniYüzyıl Üniversitesi 2010-2011 Eğitim-öğretim Döneminde öğrenci Alımına Başlamıştır. Üniversitenin Burs Olanakları: |
07-22-2011 | #1 |
Şengül Şirin
|
Yeniyüzyıl üniversitesi-YeniYüzyıl Üniversitesi 2010-2011 Eğitim-öğretim Döneminde öğrenci Alımına Başlamıştır. Üniversitenin Burs Olanakları:YeniYüzyıl Üniversitesi 2010-2011 eğitim-öğretim döneminde öğrenci alımına başlamıştır Kuruluş tarihi : Vatan Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından kuruluş işlemleri yürütülmüş ve 28022009 tarihli resmi gazetede yayımlanan 2809 no'lu kanunun ek 109 Maddesi ile kurulan Öğrenci sayısı: Üniversitemizde 2010 - 2011 eğitim öğretim yılında 355 önlisans ve 605 lisans eğitimi alan toplam 960 öğrenci eğitim almaktadır Öğretim üyesi sayısı: Üniversitemizin akademik kadrosunda 38 profesör, 5 doçent, 64 Yardımcı doçent, 38 öğretim görevlisi, 23 Araştırma Görevlisi, 18 tane okutman olmak üzere 186 öğretim elemanı bulunmaktadır Bu yıl alınacak öğrenci sayısı: Fakülte sayısı: Üniversitemizde eğitim öğretim veren 8 Fakülte bulunmaktadır (Eczacılık - Fen Edebiyat - Güzel Sanatlar- İktisadi ve İdari Bilimler- İletişim- Hukuk- Mühendislik Mimarlık-Sağlık Bilimleri) MYO sayısı: Üniversitemizde eğitim veren iki Meslek,Yüksekokulu bulunmaktadır Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Program sayısı: 8 Fakültede 19 Bölüm ve 2 Meslek Yüksekokulunda 13 Programla eğitim vermektedir Açılacak yeni bölüm sayısı : 2011 2012 eğitim öğretim yılında Hukuk Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü eğitim öğretime başlayacaktır Yeni açılacak bölümlerin özellikleri: Hukuk Fakültesi : TM-2 Puan türü ile öğrenci alacak olan Fakültemizde bu yıl 6 tam burslu 54 ücretli 60 öğrenci eğitim alacaktır Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü : MF-3 puan türü ile öğrenci alacak olan bölümde bu yıl 5 tam burslu 45 ücretli öğrenci eğitim alacaktır Öğrenim ücreti: Üniversitemiz Fakültelerinde ; En düşük öğretim ücreti 12000 TL En yüksek öğretim ücreti ise 28000 TL 'dir Meslek Yüksekokullarının eğitim ücreti ise 10000 TL'dir Ücretlerimize KDV dâhildir Öğrenci yurdu Üniversitemizin yurdu mrevcut olmamakla birlikte, kayıt dönemlerinde Üniversitemize yakın yurtlara öğrencilerimiz yönlendirilmektedir Yurtdışı üniversitelerle işbirliği: Erasmus Programı çerçevesinde 12 üniversite ile ikili anlaşmalar yapılarak yükseköğretimde işbirliği söz konusudur Çift diploma: Çift Diploma programı bulunmamaktadır Uygulanan programlar: Başarılı öğrencilerin Çift Anadal ve Yandal eğitimi yapma imkânı verilmektedir Öğrenci kulüpleri: Yeni Yüzyıl Üniversitesinde öğrenci topluluklarının yaptığı faaliyetler Öğrenci Dekanlığı tarafından yürütülmektedir Her topluluğun başında faaliyetleri destekleyecek ve yürütmelerinde yardımcı olacak danışman bir öğretim üyesi bulunmaktadır Öğrenci toplulukları tarafından yapılan etkinliklere ve hazırlanan projelere Üniversite yönetimi destek vermektedir Üniversite bünyesinde toplamda 31 adet kulüp görev yapmaktadır Transfer: Öğretim üyesi transferleri Hangi üniversitelerden kimler ve hangi ülkelerden kaç öğretim üyesi Tanınmışların isimlerini verebilirler Üniversitemizin eğitim-öğretim kadrosu alanlarında uzman, yurt içi ve yurt dışında tanınmış öğretim üyelerinden oluşmaktadır Öğretim üyelerini çoğunluğu (% 80) İstanbul'daki vakıf üniversitelerinden gelmiştir Devlet Üniversiteleri olarak; İstanbul, Marmara, Yıldız Teknik, İstanbul Teknik, Cerrappaşa Tıp, Boğaziçi, Ankara, Hacettepe, ODTÜ, Ege üniversiteleri Tanımış öğretim üyelerimizin bir kısmının adları: Prof Dr Akile Gürsoy (Rektör) (Antropoloji) Prof Dr Ömer Lalik (İşletme) Prof Dr Abdullah Dinçkol (Hukuk) Prof Dr Demir Budak (Tıp) Prof Dr Bülent Dayangaç Diş) Prof Dr Ayla Ersoy (Güzel Sanatlar) Prof Dr Aysel Aziz (İletişim) Prof Dr İmer Okar (Tıp ?) Prof Dr Günseli İşçi (İngiliz Dili ve Edebiyatı) Prof Dr Mehmet Bayhan (Güzel Sanatlar) Prof Dr Ramiz Aydın (Resim) Prof Dr Meriç Öztürkcan (Endüstri Müh) Prof Dr Nazım İnan (İktisat) Ersi Abacı Kalfoğlu (Adli Tıp ) Doç Dr Hasan Balık (Bilgisayar) Doç Dr Beybin Keşanlıoğlu (İletişim) Yrd Doç Oğuz Özyaral (Tıp) Yrd Doç Dr Serap ? (Biyomedikal) Mezunlara iş avantajı 2010-2011 Ders yılında ilk linas ve önlisansa kaydolan öğrencilerimize iş garantisi sözü verilmiştir Mezun olan bu öğrenciler, kurucu Vakfımız olan Vatan Hastaneler Grubuna bağlı yurt içi ve yurt dışı kuruluşlarda - ağırlıklı olarak sağlık sektöründe - iş olanağından yararlanacaklardır Neden Yeniyüzyıl üniversitesi tercih edilmeli ? -Yeniyüzyıl yeni bir üniversite olmasına rağmen, güçlü eğitim kadrosuna sahiptir Amatör bir ruhla ancak profesyonelce eğitim-öğretim yapılır -Ders programları, katı ve klasik olma yerine, çağın gereklerine, sektörün gereksinimlerine uygun olarak planlanıp uygulanmaktadır -Zengin burs imkânları vardır Öğrenci - Hoca ve yönetici ilişkisi bir aile ortamı kadar sıcak, dost ve özverilidir Zengin burs olanakları vardır - Yerleşkeye ulaşım çok kolay olup, bir kent içi üniversitesinin tüm avantajlarına sahiptir Üniversitenin burs olanakları: Dereceye girdiği öğrencilere verdiği özel burslar Bu tür öğrenciye % 100 YÖK eğitim bursu verilmiştir Özel burs: Spor ya da sanat bursları gibi bursları ile ilgili bilgi olabilir Burs yönetmeliğimiz çerçevesinde spor bursumuz vardır Bu burs herhangi bir spor dalında Milli takıma seçilmiş ve bu durumunu belgeleyen öğrencilere % 50 oranında eğitim ücreti bursu verilmektedir Ayrıca 2010-2011 eğitim yılında Güzel Sanatlar Fakültemizin üç bölümü ile İletişim Fakültemizin "Görsel İletişim Tasarımı Bölümüne yetenek sınavı ile giren öğrencilere Mütevelli Heyet tarafından % 50 oranında "sanata destek bursu" adı altında eğitim ücreti bursu verilmiştir Özel indirim Yeni Yüzyıl Burs Yönetmeliği çerçevesinde Mütevelli Heyeti tarafından burslar verilmiş, indirimler yapılmıştır: Bu burs ve indirimlerin önemli bir kısımı bu yıl da verilecektir Bu konuda karar, Üniversite Mütevelli Heyetinindir Kardeş bursu% 10 Şehit ve gazi çocukları ile gazilerimize kontenjanın % 5'i oranında % 100 eğitim bursu Öğretmen çocuklarına % 10 eğitim bursu Neden öncelikli olarak üniversitenizi tercih etmeliyim ? İletişim ve Teknoloji devrimini yaşadığımız 21 Yüzyılın dinamikleri çalışma hayatında insanları multi-disipliner çalışma zorunluluğunu da yanında getirmektedir Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Sağlık Sosyal ve Fen Bilimleri alanında önlisans lisans ve lisansüstü eğitim ve yandal/çift ana dal program olanakları ile öğrencilerine multi-disipliner eğitim imkânı tanımaktadır Güçlü ve deneyimli akademik kadrosu öğrencilerin eğitiminde kalite derinliğini arttıran en önemli etkenlerin başında gelmektedir Bir kent üniversitesi olma özelliğini taşıyan Üniversite rahat ulaşım ağı (metrobüs-tramvay ve otobüs), İstanbul'un iş ve sosyal merkezlerine yakın yerleşkesi ile öğrencilerin eğitimleri süresince iş dünyasını tanımaları ve kendilerini geliştirebilmelerine olanak sağlamaktadır Üniversiteniz ne zaman kuruldu ? Vatan Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından kuruluş işlemleri yürütülmüş ve 28022009 tarihli resmi gazetede yayımlanan 2809 no'lu kanunun ek 109 Maddesi ile kurulan Yeni Yüzyıl Üniversitesi 2010-2011 eğitim-öğretim döneminde öğrenci alımına başlamıştır Öğrenci sayısı kaçtır ? Üniversitemizde 2010 - 2011 eğitim öğretim yılında 355 önlisans ve 605 lisans eğitimi alan toplam 960 öğrenci eğitim almaktadır 2011-2012 Eğitim öğretim yılında 1496 öğrenci alınması planlanmaktadır Üniversitenizde hangi bölümler mevcuttur? 2010-2011 Eğitim öğretim yılında aşağıda isimleri belirtilen Fakülteler bünyesinde bölümler eğitime başlamıştır Eczacılık Fakültesi Fen Edebiyat Fakültesi Antropoloji İngiliz Dili ve Edebiyatı İngilizce Mütercim Tercümanlık Moleküler Biyoloji ve Genetik Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel Sanatlar(GRAFİK,RESİM) İç Mimarlık Sahne Sanatları Hukuk Fakültesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Uluslararası Ticaret İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Görsel İletişim Tasarımı Radyo TV ve Sinema Mühendislik Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Elektrik Elektronik Mühendisliği Mimarlık Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Sağlık Yönetimi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Ayrıca Diş Fakültesi ve Tıp Fakültesi için YÖK'ten onay beklenmektedir Yıllık öğrenim ücreti nedir? 2011-2012 eğitim öğretim yılında Eczacılık Fakültesi 28000 TL Fen Edebiyat Fakültesi 18000 TL Güzel Sanatlar Fakültesi 12000 TL İktisadi İdari Bilimler Fakültesi 18000 TL İletişim Fakültesi 18000 TL Mühendislik Mimarlık Fakültesi 18000 TL Sağlık Bilimleri Fakültesi 13000 TL Meslek Yüksekokulu 8000 TL Sağlık Hizmetleri MYO 10000 TL Dil Hazırlık Okulu 10000 TL Dersler yabancı dilde mi yoksa Türkçe olarak mı veriliyor ? Üniversitemizde eğitim dili Türkçedir İsteyen öğrencilerimiz isteğe bağlı olarak Hazırlık Sınıfı okuyabilirler Öğrencilerinize yurt dışı eğitim imkanı sunuyor musunuz ? Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ile Türkiye'de örgün eğitim veren Erasmus Üniversite Beyannamesi (EÜB) sahibi bir yüksek öğretim kurumunda kayıtlı öğrenciler 1 akademik yıl içinde 1 veya 2 (3-12 ay arasında) dönemliğine diğer bir Avrupa ülkesi EÜB sahibi yükseköğretim kurumunda değişim öğrencisi olma ve program dahilinde yurtdışında kaldıkları süre için mali destek alma şansına sahip olurlar Verilen mali destek geri istenmeyecek olup, öğrencilerin bütün masraflarını karşılamak amaçlanmamakta, yalnızca hareketlilikten kaynaklanan ek masraflara yardımcı olmak istenmektedir Seçilen öğrenciler istedikleri takdirde hibesiz ("0" hibeli) Erasmus öğrencisi" olarak Erasmus öğrencisi olabilirler Erasmus Öğrenim Hareketliliği kurumlararası anlaşmalar kapsamında, yalnızca anlaşması olunan bölümler arasında yapılabilmektedir Bir öğrenci Erasmus öğrenim hareketliliği faaliyetinden bütün yükseköğrenim hayatı boyunca yalnız 1 defa faydalanabilir; staj hareketliliği faaliyetinden faydalanılmış olunması öğrenim hareketliliği faaliyetinden faydalanılmasına engel değildir Bu ikili anlaşmalar çerçevesinde 201 - 2011 Akademik Yılında Üniversitemiz Avrupa Birliği ülkesinden 12 Üniversite ile ikili antlaşmalar imzalamıştır Anlaşma yapılan Üniversitelerin listesi aşağıda sunulmuştur YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ ERASMUS İKİLİ ANLAŞMALARI Sayı Üniversite Ülke 1 University of Ljubljana Slovenya 2 University of Rzeszowski Polonya 3 University of Thessaly Yunanistan 4 University of Copenhagen Danimarka 5 New Bulgarian University Bulgaristan 6 University of Szeged Macaristan 7 Universite de Rouen Fransa 8 University of Jagiellonski Polonya 9 Kosntantin Reslovsky University of Shumen Bulgaristan 10 VU University Amsterdam Hollanda 11 TU Dortmund University Almanya 12 Wroclaw University Polonya Üniversitenizde özel yetenek sınavı ile ilgili olan bölümleriniz hangileri ? Üniversitemizde Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde mevcut bulunan Görsel Sanatlar, Sahne Sanatları ve İç Mimarlık Bölümlerine özel yetenek sınavı ile öğrenci alınmaktadır Fakültelerdeki dersliklerin kapasitesi nedir? Üniversite kampusünde toplam 31 derslik ve 14 laboratuar bulunmaktadır Akademik kadroda kaç öğretim görevlisi bulunmaktadır ? Üniversitemiz Akademik 186 öğretim elemanı bulunmaktadır Ayrıca alanında önemli öğretim üyeleri ders saati ücreti karşılığında Fakültelerde ders vermektedirler Kampüsleriniz nerelerde bulunmaktadır ? Üniversitemizde eğitimler Topkapı Ofluoğlu Yerleşkesinde yapılmaktadır Üniversite bünyesinde hangi İngilizce programların eğitimi veriliyor? Üniversitemizde Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı ve İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümleri bulunmaktadır İngilizce hazırlık bölümü için İngilizce yeterlilik sınavı zorunluluğu var mı? Üniversitemizde İngilizce hazırlık eğitimi zorunlu olmayıp, İngilizce hazırlık eğitim almak isteyen öğrenciler dönem başında seviye tespit sınavına girmektedirler Hazırlık Programlarında başarısız olan öğrenciler için hangi prosedür uygulanmaktadır? Üniversitemizde İngilizce Hazırlık Programı zorunlu olmadığı için, programda başarı sağlayamayan öğrenciler normal eğitimlerine devam edebilirler Bölümler arası yatay geçişler var mı ? Üniversitemizde Bölümler arası yatay geçiş imkânı mevcut olmakla birlikte bölümler arası veya programlar Arası Yatay geçişte Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik Hükümleri uygulanmaktadır Çift anadalda eğitim imkanı söz konusu mu? Üniversitemizde Çift anadal imkânı mevcut olmakla birlikte bölümler arası veya programlar Arası Yatay geçişte Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik Hükümleri uygulanmaktadır Derslere devam zorunluluğu var mı? Üniversitemizde öğrenciler bir akademik yarıyıl içerisinde aldıkları derslerin %75'ini takip etmek zorundadırlar Danışmanlık hizmeti veriliyor mu? Üniversitemizde eğitim gören her öğrenciye kayıt yaptırdıkları andan itibaren bir adet akademik danışman atanır ve öğrenci ders seçimlerini akademik danışmanının görüşlerini alarak Öğrencileriniz için sağlık merkezi var mı ? Üniversitemizde öğrencilere acil müdahalede bulunmak için bir adet revir bulunmaktadır Üniversitenizde psikolojik danışmanlık hizmeti veren biriminiz var mı? Üniversitemizde öğrencilere yönelik psikolojik danışmanlık hizmeti veren birimimiz bulunmaktadır Üniversitenizde öğrencilerin kendilerini geliştirmesine imkân veren öğrenci kulüpleriniz var mı? Yeni Yüzyıl Üniversitesinde öğrenci topluluklarının yaptığı faaliyetler Öğrenci Dekanlığı tarafından yürütülmektedir Her topluluğun başında faaliyetleri destekleyecek ve yürütmelerinde yardımcı olacak danışman bir öğretim üyesi bulunmaktadır Öğrenci toplulukları tarafından yapılan etkinliklere ve hazırlanan projelere Üniversite yönetimi destek vermektedir Üniversite bünyesinde toplamda 31 otuz bir adet kulüp görev yapmaktadır Öğrenci Kulüpleri Listesi - ANADOLU GENÇLİK KULUBÜ - MUTFAK KULUBÜ - REKLAMCILIK KULUBÜ - HALKLA İLİŞKİLER KULUBÜ - SANAT ATÖLYESİ KULUBÜ - UNİ BJK KULUBÜ - YENİ İZ SOSYAL SORUMLULUK KULUBÜ - DÜNYA DİLLERİ KULUBÜ - ÇEVRE KULUBÜ - ULUSLARARASI İLİŞKİLER KULUBÜ - EDEBİYAT KULUBÜ - KADIN VE YAŞAM KULUBÜ - PAZARLAMA KULUBÜ - FOTOĞRAFCLIK KULUBÜ - HALK OYUNLARI KULUBÜ - DANS KULUBÜ - SPOR KULUBÜ - MÜZİK KULUBÜ - LOJİSTİK KULUBÜ - ÇOCUK DÜNYASI KULUBÜ - SAĞLIK TEKNOLOJİLERİ KULUBÜ - SİNEMA KULUBÜ - ATATÜRK DÜŞÜNCE KULUBÜ - BANKACILIK KULUBÜ - FENERBAHÇELİLER KULUBÜ - GALATASARAY TARAFTARLARI KULUBÜ - VOLEYBOL KULUBÜ - KARİKATÜR KULUBÜ - TÜRKOLOJİ KULUBÜ - TASARIM KULUBÜ - ETKİLİ İLETİŞİM KULUBÜ İletişim Fakültesinde dersler uygulamalı mı veriliyor? İletişim Fakültesi öğrencilerinin uygulamalı dersleri için Macintosh Laboratuarı mevcut bulunmaktadır Üniversitenizde hangi bölümlerin yüksek lisansları bulunmaktadır ? Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Resim Restorasyonu ve Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Biyomedikal Mühendisliği Yüksek Lisans Programları eğitime başlama izni almışlardır Üniversitenizde öğrencilerinize ait yemekhane ve kantin mevcut mu? Üniversitemizde öğrencilerin kullanımına açık olan 2 kantin ve 1 adet yemekhane mevcuttur Buna ek olarak büyük bir yemekhane 2011-2012 eğitim öğretim yılında öğrencilerin hizmetine açılacaktır Yurt ve servis imkanlarınız var mı ? Üniversitemizde yurt ve servis imkânı bulunmamaktadır(YURT BULMA KONUSUNDA YARDIMCI OLUYORUZ) Üniversitenizde staj imkânları mevcut mu? Öğrencilerimizin akademik danışmanları ve Fakülteleri ile yürütülen kariyer merkezi işlemleri ile öğrencilerin staj yapmaları sağlanmakta, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde örencilerimizin bütün staj işlemleri yürütülmektedir Öğrencilerinize teknolojik alanda hangi imkânlar sunabiliyorsunuz? (Bu sorudan ne kastedildiği anlaşılamamıştır!) Üniversitenizde sosyal ve kültürel etkinlikleriniz nelerdir Üniversitemiz, henüz ilk yılını doldurmasına rağmen yoğun bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetler içerisinde olmuştur Öğrenci kulüpleri, Öğrenci Dekanı ve fakülteler ve meslek yüksekokullarının işbirliği ve katkıları ile "kariyer Günleri", "Bilim Günleri", "8 Mart Dünya Kadınlar Günü", "Sinema Günleri, "Edebiyat Söyleşileri" gibi bilimsel ve kültürel etkinlikler yapıldı Ayrıca, sosyal yardım aktiviteleri olarak engellilere, engelli sandalyesi, İznik ve Muş gibi illerin köylerine eşya kampanyaları yapılarak, giyecek yardımı yapıldı Üniversitenizden mezun olanlara iş imkânları sunulmasında yardımcı olunuyor mu? Henüz mezun verilmediğinden bu tünlü bir uygulamaya ihtiyaç olmamıştır Ancak, 2010-2011 Akademik yılında Üniversitemize giriş yapan tüm öğrencilerimize, mezun oldukları takdirde iş garantisi sözü ve taahhüdü verilmiştir Mezun olan öğrencilerinize yüksek lisansta öncelik ve burs imkanları sunuyor musunuz? Mezun verilmediğinden bu tür bir uygulamaya gerek duyulmamıştır Burs imkanları nelerdir ? Burs yönetmeliğimiz çerçevesinde burslar verilmektedir: · % 100, %50 ve % 25 YÖK eğitim bursu · Spor dalında Milli takıma seçilmiş ve bu durumunu belgeleyen öğrencilere % 50 oranında eğitim ücreti bursu verilmektedir · Yetenek sınavı ile Güzel Sanatlar Fakültemizin üç bölümü giren öğrencilere Mütevelli Heyet tarafından % 50 - 30 oranında "sanata destek bursu" adı altında eğitim ücreti bursu · Şehit ve gazi çocukları ile gazilerimize kontenjanın % 5'i oranında % 100 eğitim bursu · Öğretmen, % 10 eğitim bursu · Kardeş indirimi % 10 Tam burslu eğitim söz konusu mu? Evet, YÖK Burslarının bir kısmı % 100 oranındadır Ayrıca, Şehit ve gazi çocukları ile gazilerimize kontenjanın % 5'i oranında % 100 eğitim bursu verilmektedir Spor burslarından nasıl istifade edilebilir? Her türlü Spor dalında Milli takıma seçilmiş ve bu durumunu belgeleyen öğrencilere % 50 oranında eğitim ücreti bursu verilmektedir Bu tür belgesi olan öğrencilerimiz, bölümlerin kayıt yaptırırken bu belgelerini sunmaları durumunda spor bursundan yararlanabilirler Sosyal ve spor tesisleriniz var mı ? Sosyal tesis olarak bir konferans salonumuz vardır 2011-2012 Akademik yılında bu tesislerin arttırılması çalışmaları başlatılmıştır Üniversitemizin erkek basketbol takımı vardır ve spor etkinliklerine katılmaktadırlar Üniversitemizin kendisinin henüz spor tesisleri ya da olanakları yoktur Ancak, Yerleşkemizin bulunduğu bölge civarındaki çeşitli kurum ve kuruluşların spor tesislerinden yararlanmak üzere, bu kurum ve kuruluşlarla görüşmeler yapılmış ve bu süreç devam ettirilmektedir Gelecek eğitim yılında öğrencilerimize daha geniş spor olanakları sağlanacaktır Geçen yılki kontenjanlar ve okul taban puanlarıyla nasıldı? Bu konuda web sayfamızda ayrıntılı bilgi verilecektir Bir kısım bölüm (mimarlık gibi) ve fakültelerde (Eczacılık gibi) ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun bazı bölümlerinde kontenjanlar dolmuş ve taban puanları vardır Diğer bölümlerde ve programlarda doluluk oranı % 50- % 85 arasında değişmektedir Ofluoğlu'dan ' başarı' sözü Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr Azmi Ofluoğlu, sağlık alanındaki başarısını eğitim alanında da gerçekleştirme sözü verdi Gazetelerin eğitim editörleriyle bir araya gelen Ofluoğlu; 'Hedefimiz önce sağlıktı Şimdi sağlık ve eğitim diyoruz Gençlerimizin tüp bebeklik döneminden başlayıp, üniversiteden mezun olana kadar yanlarında olacağız' dedi 35 yıldır sağlık sektöründe attıkları her adımın başarıları beraberinde getirdiğini söyleyen Ofluoğlu, 'Bugüne kadar sağlık alanındaki yatırım portföyümüz 25 milyar doları geçti Eğitim alanındaki yatırım hamlemizin en prestijli adımını Yeni Yüzyıl Üniversitesi'yle attık Bir yılda sadece üniversite için 27 milyon lira harcandı Sağlık için ne ise eğitim için de önümüze aynı hedefleri koyduk Bize hastaneler kralı yakıştırmasında bulunanlar, gün gelecek inşallah eğitim alanında da aynı yakıştırmada bulunacaktır' diye konuştu Hedef 15 fakülte Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nde 10 fakültenin yer aldığını söyleyen Ofluoğlu, 'Yapacaksak en iyisini yapmalıyız' diyerek yola çıktık İlk yıl 10 fakülte kuruldu Bunlardan 8'ine öğrenci alındı Eczacılık , Fen- Edebiyat, Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Mühendislik ve Sağlık Bilimlerinde 700'e yakın öğrenci öğrenim görüyor Yeni kayıt döneminde Hukuk Fakültesi ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümüne de öğrenci alınacak YÖK onayının ardından Diş Hekimliği ve Tıp Fakültelerine de öğrenci alacağız Hedefimiz, bu iki fakülteyi tercih eden öğrencilerin tümünün burslu öğrenim görmesidir' dedi Yeni Kampüsler İstanbul Topkapı'daki Ofluoğlu yerleşkesinde konumlanan fakülte ve yüksek okulların 2-3 yıl içinde Anadolu yakasında da yer alacağını kaydeden Ofluoğlu,' Öncelikle İstanbul'un her iki yakasında birer kampüs kurulması için belediyelerle görüşmelerimiz devam ediyor 3 yıl içinde inşaatlara başlanıp üniversitemizin fiziki büyümesinin büyük adımlarını atmaya başlamış olacağız Ardından Bursa'da bir kampüs kurma girişimimiz olacak' dedi Yurtdışında ortaklık Bugüne kadar hastaneler grubu olarak yurtdışındaki yatırımlarından olumlu sonuç aldıklarını söyleyen Ofluoğlu, 'Aynı başarıyı üniversite olarak da sağlamamız mümkün Nitekim; Irak, Sudan, Azerbaycan, Arnavutluk'taki sağlık yatırımlarına paralel olarak bazı ülkelerde ortak üniversite kurulması yönünde girişimlerimiz olacak' dedi Ofluoğlu sözlerine 12 ülke üniversitesiyle Erasmus anlaşması yaptıklarını ekledi Tanıtım günleri 18 Temmuz'da başlıyor Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nde tanıtım- tercih günleri 18 Temmuz'da başlıyor 5 Ağustos'a kadar sürecek olan Tanıtım günlerinde cazip burs ve iş imkânları konusunda adaylara bilgiler verilecek Dr Azmi Ofluoğlu, vakıf üniversitesi olarak hedeflerinin ticari mantıktan uzak, öğrencinin başarısına odaklı olduğunu söyledi YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ HUKUKÇU VE FİZYOTERAPİST YETİŞTİRECEK Yeni Yüzyıl Üniversitesi yeni bir fakülte ve bölüm kuruldu Üniversite, bu yıl kurduğu Hukuk Fakültesine ilk öğrencilerini alacak Böylece 7 olan fakülte sayısı 8'e çıkacak Ayrıca Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü açıldı Üniversitenin Hukuk Fakültesi için ayrılan kontenjan sayısı 6'sı burslu olmak üzere 60 olarak açıklandı Yeni Yüzyıl Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı ProfDr Abdullah Dinçkol yaptığı açıklamada, hukuk devleti kurallarını ve Cumhuriyet'in temel ilkelerini benimseyerek karşılaşılan hukuksal sorunlara en uygun çözüm yollarını geliştirebilecek, ulusal hukuk sistemimizin yanı sıra, hukukun evrensel kurallarını özümsemiş, 21 yüzyıl ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi birikimine sahip, en az bir yabancı dile hakim, yurtiçi ve dışında çeşitli alanlarda görev üstlenebilecek, nitelikli hukukçular yetiştirmeyi amaçlıyoruz' dedi Öte yandan adaylar, bu yıl Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü için de tercihte bulunabilecek 5'i yüzde 100 burslu olmak üzere toplam 50 öğrenci kontenjanlı olan yeni bölümle ilgili açıklama yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof Dr Prof Dr Ersi Abacı Kalfoğlu, 'Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünde Mesleki kararları güvenle verebilen; yüksek iletişim becerisi olan; kendi kendine öğrenmeyi yerine getirerek edindiği bilgileri mesleksel yaşamında kullanabilen; yüksek iletişim becerisi olan, hastaların ve hizmet verdiği kişilerin saygınlığını koruyan ve etik kuralara uyan,her yönü ile mesleğinde yeterli olan çağdaş ve akılıcı fizyoterapistler yetiştirmeyi amaçlıyoruz' dedi Bölüm öğrencilerini, mezuniyetten sonra geniş bir çalışma alanının beklediğine dikkat çeken Kalfoğlu, 'Fizyoterapistler hastanelerde, meslek hastalıklarını önleme ve işçi sağlığını korumak için fabrikalarda; sporcu sağlığını korumak ve daha bilinçli bir çalışma programı uygulanması için beden eğitimi ve sporla ilgili kuruluşlarda, huzur evlerinde, bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde, evde bakım uygulamalarında ve toplum temeli rehabilitasyon alanında çalışma imkanı bulacaklardır' diye konuştu Kalfoğlu, öğrenci ve mezun fizyoterapistlerin üniversite hastanesinde ve vakfa bağlı hastaneler kapsamında eğitim ve çalışma imkanı bulabileceklerini kaydetti Bu arada bu yıl 8 fakülte, 4 enstitü ve 2 meslek yüksek okul bünyesinde 1500 öğrenci yeni öğrenci almaya hazırlanan Yeni Yüzyıl Üniversitesinin tanıtım günleri,öğretim üyeleri ve uzman rehberlik uzmanlarının katılımıyla 15 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında üniversitenin Topkapı Ofluoğlu Yerleşkesinde gerçekleştirilecek
Görünüm Modları |
|