![]() |
Bugün Sevgililerin Günü 14 şubat 2011 |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Bugün Sevgililerin Günü 14 şubat 2011Ne vakit bir yaşamak düşünsem/Bu kurtlar sofrasında belki zor/Ayıpsız, fakat ellerimizi kirletmeden/Ne vakit bir yaşamak düşünsem/Sus deyip adınla başlıyorum/İçim sıra kımıldıyor gizli denizlerin/Hayır başka türlü olmayacak/Ben sana mecburum bilemezsin ![]() ![]() ![]() Artık aramızda olmayan şiirin büyük ustası Attila İlhan, sevgiliye olan tutku derecesindeki bağlılığını bu dizelerle dile getiriyor ![]() Bugün 14 Şubat Sevgililer Günü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Valentine, Valens, Valentius ya da Valentinian ![]() ![]() ![]() ![]() Yüzyıllardır dünyanın dört bir yanında kutlanan bu gün, asırlar önce kendisini sevgi için feda eden St ![]() ![]() İşte uzun ve romantik bir tarihçesi olan Sevgililer Günü'nün öyküsü: ''Milattan önce 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak, St ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İdam edilmeden önce yattığı hapishanedeki gardiyanın kızına aşk mektupları yazan Valentine, idam edilene kadar bu kıza aşkını ilan etmiş ![]() ![]() Romalılar tarafından İngiltere'ye taşınan ''Sevgililer Günü'', daha sonraları dünyanın dört tarafına yayılmış ![]() ![]() ![]() İLK SEVGİLİLER GÜNÜ KARTI Dünyanın ilk Sevgililer Günü Kartı'nın mucidi ise 1800'lü yıllarda Amerika'da yaşayan Esther Howland ![]() ![]() ![]() 19 ![]() ![]() ![]() ![]() Romalılar döneminde yapılan bir festivalde kadınlar aşk mektupları yazar ve bunları bir vazoya koyardı ![]() ![]() ''Lupercalia'' adı verilen ve Sevgililer Günü'nün atası sayılabilecek festivalde de sokaklarda çırılçıplak koşmaya kadar çılgınlıklara varılınca bu festival yasaklandı ![]() SENİ SEVİYORUM YA DA ![]() ![]() ![]() Her ne kadar ''sevginin dili tektir'' deseler de her dilde ''seni seviyorum'' farklı sözcüklerle dökülüyor ![]() Almanca: Ich liebe dich Arapça: Ana ba heb-bak Bulgarca: Jbichim te Cavaca: Kulo tresno Çekçe: Miluju te Farsça: Asheghetam Fransızca: Je t'aime Hawaice: Aloha ı'a au oe Hintçe: Mai thumbe pyar karta hoon Hollandaca: Ik hou van jou İbranice: Ani ohev otach İngilizce: I love you İranca: Mahn doostaht doh-rahm İrlandaca: Taim i'ngra leat İspanyolca: Te amo İtalyanca: Ti amo Japonca: Ore wa omae ga suki da Katalanca: T'estim molt Latince: Vos amo Macarca: Szeretlek Makedonca: Sakam te Norveççe: Jeg elsker deg Pakistanca: Mujhe tumse muhabbat hai Portekizce: Amo te Rusça: Ya vas liubliu Sırpça: Ljubim te Slovakça: Ljubim ta Yunanca: S'ayapo Zuluca: Mena tanda wena BİR ZAMANLAR TATİLDİ Bir dönem tatil ilan edilen Sevgililer Günü'nün adetleri, ülkelere göre değişiyor ![]() ''-Bu bir modern zaman inanışı ![]() ![]() -Sevgililer Günü'nde eldiven bulursanız, gerçek aşkınız şu andaki sevgiliniz değil ![]() ![]() ![]() -İngiltere'nin kırsal kesiminde 14 Şubatta tahtadan ''aşk kaşıkları'' yontulur ve üzerlerine kalpler, anahtarlar, kilitler çizilir ![]() ![]() ![]() ![]() -Bazı ülkelerde genç kadınlar sevgili adaylarından 14 Şubat armağanı olarak birer giyecek alır ![]() ![]() -Kimi ülkelerdeki inanışa göre, Sevgililer Günü'nde bir kadın gökyüzünde bir ''ardıç kuşunun'' uçtuğunu görürse denizciyle evlenir ![]() ![]() ![]() ![]() -Bir başka inanış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -İtalya da 14 Şubatı seven bir ülke ![]() ![]() ![]() ![]() ''Sevgililer Günü'', artık sevgi sözcüklerinin unutulduğu yaşlı dünyamızda sevgiyi dile getirmek için belki de bir fırsat ![]() ![]() ![]() Bu güzel geleneklerin artık unutulmaya başladığı günümüzde, hediyeler de bahane ![]() ![]() ![]() ![]() Sabah
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|