Köpek Gezdirme şirketleri

Eski 01-22-2011   #1
Şengül Şirin

Köpek Gezdirme şirketleri

Sadece köpekleri değil sahiplerini de eğitiyorlar

Çok hastasınız ya da canınız dışarı çıkmak istemiyor Ama köpeğinizin hem ruh hem de fizik sağlığı için dolaşması gerekiyor Bu durumda Pozito Pet Club devreye giriyor Ve tüm bu işleri sizin için yerine getiriyor Sahipler için özel dersler de var

Artık öğrencilerin çok keyifli bir mesleği, vakti olmayan köpek sahiplerininse güvenecekleri bir kapısı var: Pozito! Diyelim köpeğiniz var ancak çalışma saatleriniz değişti, onunla ilgilenemiyorsunuz Ya da sabah uykudan uyanamama sorununuz var Pozito devreye giriyor ve “Köpeklerinize biz bakarız” diyor Hemen yüzünüzü buruşturup “Köpeğime başkası nasıl bakar” demeyin çünkü bu topluluk tam olarak köpek aşıklarından oluşuyor Pozito, Amerikan filmlerinde sıklıkla gördüğümüz köpek bakıcılığı mesleğini hayata geçirmiş ilk yer Kimin aklına gelir ki böyle bir şirket kurmak? Burcu Ağaoğlu’nun ve Evrim Gürkan’ın aklına gelmiş Burcu 27 yaşında, iletişim mezunu 4 yaşında Roy adında bir Alman kurdu var Hayatında onu mutlu eden şeyi düşünmüş ve kariyerini, ilgisini tüm mesaisini köpeklere vermeye karar vermiş Bu fikri eski arkadaşı Evrim’le paylaşmış Evrim de 26 yaşında, iktisat öğrencisi 7 yaşında Lakot adında boxer cinsi bir köpeği var İkisi de köpekler konusunda engin tecrübe ve bilgi birikimine sahip Bir diğer ortakları Abdurrahman Temoçin ise Londra’da okurken öğrencilik hayatı boyunca köpek gezdirerek geçimini sağlamış Anlayacağınız köpek seven bir öğrenciyi tatmin edecek bir iş gibi görünüyor Ancak iş göründüğü kadar basit değil

Günde en az bir buçuk saat mutlaka dışarıda olmalılar
Olaya sadece “Köpeğimi bıraktım, gezdiriyorlar” diye bakmak, durumu hafife almak olur Pozito Pet Club’de köpek gezdirmenin yanı sıra, günlük bakım, konaklama (bir nevi pansiyon) eğitim, shop, pet transfer ve evcil hayvanlar için tasarlanmış birçok program mevcut Yerleri Caddebostan’da, yeşilliklerin arasında, müstakil, bahçeli aydınlık ve ferah bir mekan İçeride ve bahçede bir sürü köpek var ve oraya sadece vakit geçirmek için ve o esnada orada bulunan köpekleri sevmek için bile gidilebilir Köpek gezdirmenin her zaman gerekli olmadığını düşünen köpek sahipleri için Burcu Ağaoğlu şunları söylüyor: “Köpekler yalnızca tuvalet ihtiyacı olduğu için değil, fiziksel ve ruhsal sağlıklarını korumak, sosyalleşme ihtiyaçlarını karşılamak, strese bağlı agresyon ve benzeri davranış bozukluklarını önlemek için dışarı çıkartılır Yani biz neden hava almak istiyorsak o yüzden Günlük 15 saatlik gezinti onlar için hayati önem taşıyor” Müşterilerinin belirli bir portföyü bulunmuyor Her kesimden ve her meslekten insanlar köpeklerini kendilerine emanet ediyor Özellikle sabahları köpeğini gezdiremeyen kişilerin akın ettiğini söyleyen Burcu Ağaoğlu öğrenciler için heyecan verici bir iş olduğunu da belirtiyor

Köpek gezdireceksen günlük 30 YTL cepte!
Çok kısa zamanlarda yapılan bu iş part time çalışmak isteyenler için bulunmaz fırsat Sadece bir iki saatlerini ayırıyorlar ve sonra hayatlarına devam ediyorlar Ancak bu konuda çok seçiciyiz diyen Evrim Gürkan; “Köpekleri seven, anlayan ve sabırlı kişileri tercih ediyoruz Tabii kendisinin de bir köpeği varsa çok daha çabuk anlaşıyoruz” Köpek gezdiriciliği çok kârlı bir işe benziyor Bir buçuk saat sahilde sevimli köpeklerle vakit geçirip, üstüne para almak bir hayli eğlenceli geliyor kulağa Günlük gezdirme ücreti 30 YTL Hiç fena değil! Köpek gezdirirken aşı zamanı gelmişse, veterinere götürmek ve köpeği evine kadar bırakmak görevler arasında

Köpeğinin bu hizmetten yararlanmasını isteyen kişilerin ne yapması gerektiğini Ağaoğlu şöyle anlatıyor: “Merkezimizde, köpek sahibi, gezdirecek olan kişi, sorumlu veterinerimiz ve eğitmenimiz biraraya geliyor Veterinerimiz, aşı ve sağlık belgeleri kontrolü ve genel muayenesini yapıyor Eğitmenimiz, köpeğin genel davranış biçimlerini inceleyerek, nasıl bir gezdirme programı uygulanacağına karar verilmesi ve gezdirme mekanı olarak en uygun yerin belirlenmesi gibi konularda yardımcı oluyor Ardından, gezdirme günleri ve saatleri ile köpeğin kimden teslim alınacağı belirleniyor Köpeklere dosya açıp, fotoğraflarını çekiyoruz, kimlik tasmasının takılması ve kimlik kartı hazırlanmasıyla artık bizim gözetimimiz altında olan bir köpek oluyor” Burada en dikkat çekici konuysa bir köpeği her seferinde aynı kişi gezdiriyor ve asla bir başka işle ilgilenmiyor Dört ayrı köpeğin gezdirilmesinden sorumlu olan Onurcan Birgin, köpekle hep aynı kişinin ilgilenmesinin çok önemli olduğunu şöyle anlatıyor: “Köpekler iletişime açık hayvanlardır, insanları tanımaya ve onlara alışmaya çalışır Tabii ki insanlar da öyle Onunla aynı kişinin iletişim halinde olması güvende olduğunu hissettirir ve dolaşma esnasında hiçbir yabancılık çekmez Ben dolaştırdığım dört köpeği de çok iyi tanıyorum Beni gördüklerinde o saatlerde ne yapacağımızı biliyorlar ve sahiplerinden ayrılmak onlar için sorun haline gelmiyor

Ömrünü uzatmak sizin elinizde
Pozito’nun profesyonel köpek eğitmeni Sinan Yener, dünyaca ünlü eğitmen Yiannis A Arahovitis’in kurucusu olduğu “Stardogs Academy”nin verdiği “Positive Training” sertifikasına sahip Yener, köpek eğitimi hakkında bilmediğimiz bilgileri aktarırken köpek sahiplerinin birçok konuda hata yaptığından bahsediyor

Köpekler bazen sebebini anlamadığımız nedenlerden dolayı sıkıntılı ve gergin olurlar Sahibini dinlemez, agresyon gösterir Bu sorunların nedeninin eğitimsiz olmalarından kaynaklandığını söyleyen Sinan Yener “Pozitif eğitim” mantığından bahsediyor: “Modern dünya son 15 yıldır evcil hayvanlar üzerinde pozitif eğitim kullanıyor Bu eğitim sistemi köpeğinize korkmayı değil, düşünmeyi öğretir Bu yöntem asla şiddet ve ceza içermez Pozitif eğitimin ne olduğunu ve köpeğinizle nasıl mucizeler yaratabileceğinizi, onun tüm gerginliğini ve agresyonunu ortadan kaldırarak nasıl ömrünü uzatabileceğini göstermek için hazırladığımız workshop’larda köpeklere değil sahiplerine eğitim veriyoruz Çünkü köpeğe başkasının eğitim vermesi doğru değil, buradan çıkıp gittiklerinde sahibiyle baş başa kalacak Sahibinin bilinçlenmesi köpek için ve kişi için çok daha önemli

GAZETEVATANCOM

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com