![]() |
Üniversitelere Kayıtlar Bugün Başladı. |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Üniversitelere Kayıtlar Bugün Başladı.Üniversiteler için kayıt günü Üniversitelere kayıtlar bugün başladı ![]() ![]() Türkiye'deki tüm üniversitelere kayıtlar bugünden itibaren 7 Eylül Salı gününe kadar yapılacak ![]() ![]() ![]() Kayıt için istenen belgeler şunlar: - Mezun olunan ortaöğretim kurumundan alınan diplomanın aslı veya yeni tarihli mezuniyet belgesi - Aday, 0 ![]() - 1988 ve önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için askerlik şubelerinden alınacak askerlik durum belgesi - Son 6 ay içinde önden, başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş 12 adet 4,5 cm X 6 cm boyutunda fotoğraf - Katkı payının ödenmesiyle ilgili belge - Kayıttan önce belirlenip, üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgeler ![]() ÖSYM'nin, ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları kılavuzunda, yükseköğretim öğrencilerinin kılık kıyafetle ilgili olarak yüksek yargı organları tarafından verilmiş kararlar ile oluşmuş bulunan hukuki mevzuata uymak zorunda oldukları belirtiliyor ![]() Adaylara uyarılar Adayların kayıt için bizzat kazandıkları üniversiteye başvurmaları gerekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üniversitelere kayıtlardan sonra boş kalacak kontenjanlar ile merkezi yerleştirme sırasında boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak ![]() Merkezi yerleştirmeden sonra üniversitelerin lisans programlarında 33 bin 99, ön lisans programlarında 77 bin 702 kontenjan boş kalmıştı ![]() AA
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|