Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anadolu, kayıt, olunur, tanıyalım, üniversitesine, üniversitesini

Anadolu Üniversitesini Tanıyalım - Anadolu Üniversitesine Kayıt Nasıl Olunur ?

Eski 08-13-2010   #1
[KAPLAN]

Anadolu Üniversitesini Tanıyalım - Anadolu Üniversitesine Kayıt Nasıl Olunur ?

Neden Anadolu Üniversitesi ?

Anadolu Üniversitesi, 3’ü uzaktan ö¤retim sistemi uygulayan 12
fakültesi, 6 yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuvar›, 4 meslek
yüksekokulu, 9 enstitüsü ve 27 araştırma merkezi ve birimi ile
evrensel üniversite değerlerine sahip Türk Yükseköğretimi’nde
ilklere imza atmış bir üniversitedir Örgün bölümlerde 25000,
Açıköğretim’de ise 1050000 öğrenci Anadolu Üniversitesi’nde
eğitim almaktadır

Anadolu Üniversitesi, en son teknolojik olanaklarla donatılmış
bölümlerinde, her biri alan›nda en iyisi olmak için çalışan ve
tüm zamanını öğrencileriyle paylaşan, sayıso 1800’ü aşan
öğretim elemanlarıyla öğrencilerini, yaratıcı ve dinamik eğitim
ortamları içinde geleceğin en iyileri olarak hazırlamak için
çalışmaktadır

Olayların uzağında güvenli ve çağdaş kampuslerde bir öğrenci
için gerekli olan her olanak bulunmaktadır Öğrenciler, İstanbul
ve Ankara gibi büyük kentlerle eş zamanlı olarak sinema,
tiyatro, konser ve sergi salonlarımızda kültürel ve sanatsal
etkinlikleri kolayca izleyebilme, sanatçılarla yapılan söyleşilere
katılabilme, kampuslerde bulunan yarı olimpik yüzme
havuzunda, uluslararası standartlarda yapılmış spor
salonlarında, tenis kortlarında, yeşil sahalarda her tür sporu
yapabilme olanağı bulurken, boş zamanlarını da en iyi
şekilde değerlendirebilmektedir

Çeflitli kurumların sağladığı bursların yanı sıra belli bir başarıyı
tutturmuş ihtiyaç sahibi öğrencilere barınma ve beslenme
yardımı uygulamalarıyla, sunduğu yemek ve sağlık
hizmetleriyle; çağdaş ve güvenli kampusleriyle Türkiye adına
övünç duyduğumuz Anadolu Üniversitesi dünyaya kucak
açmaktadır

Anadolu Üniversitesi'nin temeli, 1958 yılında kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne dayanır 1982 yılında YÖK Kanunu ile birlikte EİTİA, Anadolu Üniversitesi'ne dönüşmüştür

Konu başlıkları
  • 1 Tarihçesi
  • 2 Bağlı Birimler
  • 3 Altyapı
Tarihçesi

Anadolu Üniversitesinin temelini, 1958 yılında kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi oluşturur 1982 yılında Anadolu Üniversitesine dönüşmüştür İlk dönemlerde, Yunusemre ve İkieylül olmak üzere iki kampüste faaliyet gösteren üniversitenin, Meşelik ve Bademlik kampüslerinde bulunan eğitim birimleri daha sonra Osmangazi Üniversitesi'ni oluşturmuştur

Bir bilim ve kültür merkezi aynı zamanda da bir gençlik kenti olarak nitelenen Eskişehir’in merkezinde yer alan ve ana kampüs niteliğinde olan, Yunusemre Kampüsünde fakülte ve yüksekokulların bazılarıyla idari birimler ve sosyal tesislerin İlk binde bulunan 8 üniversitenin 4'ü Ankara, 3'ü İstanbul, biri ise Eskişehir'dedir önemli bir kısmı yer almaktadır Anadolu Üniversitesinin temelini, 1958 yılında kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi oluşturur 1982 yılında Anadolu Üniversitesine dönüşen üniverite, kısa zamanda ülkenin ve dünyanın büyük üniversiteleri arasında çağdaş, dinamik ve yenilikçi bir üniversite olarak yerini almıştır 2010 yılında yapılan webometrik sıralamada, Türkiye'de 6 dünya üniversiteleri arasında 911 sırada yer almaktadır

Bir bilim ve kültür merkezi aynı zamanda da bir gençlik kenti olarak nitelenen Eskişehir'in merkezinde yer alan ve ana kampüs niteliğinde olan, Yunusemre Kampüsünde fakülte ve yüksekokulların bazılarıyla idari birimler ve sosyal tesislerin önemli bir kısmı yer almaktadır

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sivil Havacılık Yüksekokulu ile Mühendislik Mimarlık Fakültesinin bulunduğu 2 Eylül Kampüsü ise kent merkezine 5 kilometre uzaklıktadır Anadolu Havaalanı da bu kampüstedir

Bunun yanında Porsuk Meslek Yüksek Okulu, yine şehir merkezinde; Bilecik Meslek Yüksekokulu, Bilecik Gülümbe Kampüsünde; Bozüyük Meslek Yüksekokulu ise ilçe merkezindeki kendi binalarında eğitim vermektedirler
  • Kuruluş Tarihi: 6 Kasım 1958 Enstitü Sayısı: 9
  • Öğrenim Dili: Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca Araştırma Merkezi Sayısı: 27
  • Üniversite Türü: Devlet Öğretim Elemanı Sayısı: 1800
  • Fakülte Sayısı: 12 Örgün Eğitim Öğrenci Sayısı: 22300
  • Devlet Konservatuvarı Sayısı: 1 Lisans Üstü Öğrenci Sayısı: 2200
  • Yüksekokul Sayısı: 6 Açıköğretim Öğrenci Sayısı: 1350000
  • Meslek Yüksekokulu Sayısı: 4
Edebiyat Fakültesi, 1993 yılındaki yeniden yapılanma sonucunda 496 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulmuştur 1982 sonrasında ülkemizde Edebiyat Fakültesi adıyla kurulan tek fakültedir Tarih, Sosyoloji, Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümleriyle eğitime başlamıştır İlk iki yıl örgün ve ekstern öğrenciye hizmet vermiştir 1998-1999 öğretim yılında, Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü, Sanat Tarihi Bölümü ve Arkeoloji Bölümü olmak üzere ikiye ayrılmıştır Daha sonra 1999-2000 ders yılında Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, 2007-2008 ders yılı içinde de Felsefe Bölümü açılmıştır Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde bir yıl zorunlu İngilizce hazırlık eğitimi verilmektedir Diğer bölüm öğrencileri de, isteğe bağlı olarak İngilizce Hazırlık Sınıfına bir yıl devam edebilmektedir Fakültenin amacı; kendi kültürel değerlerimizi aklın, bilimin yol göstericiliğinde ortaya çıkarmak, onları korumak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır Bunun yanında kendisiyle barışık, çağdaş dünyayı algılayan, geleceğimizin güvencesi olan gençleri iyi birer Arkeoloji, Felsefe, Sanat Tarihi, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı uzmanı olarak yetiştirmektir Mezunlar, başta öğretmenlik olmak üzere kamuda ve özel sektörde iş bulma olanağına sahiptir

Bağlı Birimler

Anadolu Üniversitesi Kütüphanesi

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sivil Havacılık Yüksekokulu ile Mühendislik Mimarlık Fakültesinin bulunduğu 2 Eylül Kampüsü ise kent merkezine 5 kilometre uzaklıktadır Anadolu Havaalanı da bu kampüstedir

Bunun yanında Porsuk Meslek Yüksekokulu, yine şehir merkezinde; Bilecik Meslek Yüksekokulu, Bilecik Gülümbe Kampüsünde; Bozüyük Meslek Yüksekokulu ise ilçe merkezindeki kendi binalarında eğitim vermektedirler

Anadolu Üniversitesi, üçü uzaktan öğretim sistemi uygulayan 12 fakültesi, 6 yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuvarı, 4 meslek yüksekokulu, 9 enstitüsü, 27 araştırma ve uygulama merkezi ile 15 araştırma-geliştirme-uygulama birimiyle evrensel üniversite değerlerine sahip Türk yükseköğretiminde ilklere imza atmış bir üniversitedir
Bu ilklerin başında, uzaktan öğretim sistemini hayata geçirmenin başarısı gelmektedir Bugün uzaktan öğretim yapan üç fakültenin toplam öğrenci sayısı 1 milyonun üstündedir Bu sistemin geliştirilmesinde gösterilen başarı, birçok ülke tarafından örnek alınmaktadır

Altyapı

Anadolu Üniversitesi, en son teknolojik olanaklarla donatılmış bölümlerinde, her biri alanında en iyisi olmak için çalışan ve tüm zamanını öğrencileriyle paylaşan geniş öğretim kadrosuyla öğrencilerini, yaratıcı ve dinamik eğitim ortamları içinde geleceğin en iyileri olarak hazırlamak için çalışmaktadır

Olayların uzağında güvenli ve çağdaş kampüslerde bir öğrenci için gerekli olan her olanak bulunmaktadır Öğrenciler, İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerle eşzamanlı olarak sinema, tiyatro, konser ve sergi salonlarımızda kültürel ve sanatsal etkinlikleri kolayca izleyebilme, sanatçılarla yapılan söyleşilere katılabilme, kampüslerde bulunan yarı olimpik yüzme havuzunda, uluslararası standartlarda yapılmış spor salonlarında, tenis kortlarında, yeşil sahalarda her tür sporu yapabilme olanağını bulurken, boş zamanlarını da en iyi şekilde değerlendirebilmektedir

İkinci Üniversite kayıt işlemleri nasıl yapılmaktadır?

Yükseköğretim kurumlarında herhangi bir örgün meslek yüksekokulu programına kayıtlı öğrenciler veya bu programlardan mezun olanlar, açıköğretim sistemi ile yürütülmekte olan ve kontenjan sınırlaması olmayan ve okudukları veya mezun oldukları ön lisans programından farklı olmak kaydıyla açıköğretim ön lisans programlarına kayıt yaptırabilirler

Yükseköğretim kurumlarının herhangi bir örgün lisans programında kayıtlı öğrenciler veya bu programlardan mezun olanlar, açıköğretim sistemi ile yürütülmekte olan kontenjan sınırlaması olmayan ve okudukları veya mezun oldukları lisans programından farklı olmak kaydıyla açıköğretim lisans veya ön lisans programlarına kayıt yaptırabilirler

Adaylar, http://aofkayitanadoluedutr adresinde “İkinci Üniversite” linkini tıklayarak internet başvurularını yapabilirler (Site internet başvuru tarihleri içerisinde aktif hale getirilecektir)

İnternet sitesinden başvuru yapmak, yazıcıdan döküm almak ve bankaya gerekli ücreti yatırmak kayıt için yeterli değildir Kayıt kılavuzunda açıklanan tüm kayıt belgelerini, kayıt süresi içerisinde mutlaka AÖF bürosuna teslim etmeniz, Öğrenci Bilgi Formunu onaylatarak geri almanız gerekmektedir Aksi takdirde kaydınız yapılmaz

Başvuru ve kayıt işlemleri hakkında detaylı bilgi edinmek için 2010-2011 Öğretim Yılı İnternet Başvuru ve Kayıt Kılavuzu’nu (Çoklu Kayıt Kılavuzu) inceleyebilirsiniz

Kılavuza erişmek için burayı tıklayınız

anadolu üniversitesi, anadolu açıköğretim, anadolu fakültesi, anadolu üniversitesi açıköğretim, anadolu açıköğretim üniversitesi, anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesi, açıköğretim bütünleme, anadolu üniversitesi sınav, anadolu kayıt, anadolu aof, anadolu üniversitesi sonuçları, anadolu üniversitesi sınav sonuçları, anadolu üniversitesi kayıt, anadolu açık, anadolu universitesi, anadolu aöf, açık anadolu üniversitesi, anadolu üniversitesi açık öğretim, anadolu üniversitesi açıköğretim sonuçları, anadolu üniversitesi sınav soruları, anadolu üniversitesi açıköğretim sınav sonuçları, anadolu üniversitesi açıköğretim kayıt, anadolu üniversite, anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesi sınav sonuçları, anadolu üniversitesi yüksek lisans, anadolu unıversıtesı, anadolu üniversitesi açıköğretim soruları, anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesi kayıt, anadolu üniverstesi, anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesi bölümleri, anadolu üniversitesi açıköğretim sınav soruları, anadolu üniversitesi kayıt tarihleri, anadolu üniversitesi açık öğretim fakültesi, anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesi sınav soruları, anadolu üniversitesi kayıtları, tc anadolu üniversitesi, anadolu üniversitesi açiköğretim, anadolu üniversitesi sınav tarihleri, anadolu üniversitesi sınavları, anadolu üniversitesi baum, anadolu üniversitesi sınav hizmetleri, anadolu üniversitesi e öğrenme, anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesi kayıt yenileme, anadolu üniversitesi telefon, anadolu üniversitesi kayit, anadolu üniversitesi açıköğretim harçları, anadolu üniversitesi açıköğretim dersleri, anadolu üniversitesi okul öncesi öğretmenliği, anadolu üniversitesi web, anadolu üniversitesi açiköğretim fakültesi, anadolu üniversitesi kodu, anadolu üniversitesi tel, anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesi harçları, anadolu üniversitesi açıköğretim sınav tarihleri, anadolu üniversitesi ders notları, anadolu üniversitesi açıköğretim kayıtları, anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesi dersleri, anadolu üniversitesi açıkögretim, anadolu üniversitesi açik öğretim, anadolu üniversitesi sinav sonuçlari, anadolu üniversitesi baum sınav hizmetleri, anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesi sınav tarihleri, anadolu üniversitesi sınav yerleri, anadolu üniversitesi edu, anadolu üniversitesi facebook, anadolu üniversitesi akademik takvim, anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesi işletme, anadolu üniversitesi final soruları, anadolu üniversitesi sınav sonucu, anadolu üniversitesi sınav sonucları, anadolu üniversitesi açık öğretim kayıt, anadolu unıversitesi, anadolu üniversitesi büroları, anadolu üniversitesi edu tr anadolu üniversitesi mail anadolu üniversitesi açıköğretim e öğrenme, anadolu üniversitesi açık öğretim sınav sonuçları, anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesi kamu yönetimi, anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesi ilahiyat, anadolu üniversitesi sözlük, anadolu üniversitesi resmi, anadolu üniversitesi web hizmetleri, anadolu üniversitesi büro web, anadolu üniversitesi açik öğretim fakültesi, anadolu üniversitesi aöf sınav sonuçları, anadolu üniversitesi işletme fakültesi dersleri, anadolu üniversitesi açıkögretim fakültesi, anadolu üniversitesi laborant ve veteriner sağlık, anadolu üniversitesi duyurular, anadolu üniversitesi açıköğretim e öğrenme portalı, anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesi okul öncesi öğretmenliği, anadolu üniversitesi e sınav, anadolu üniversitesi açık öğretim bölümleri anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesi sınav yerleri, anadolu üniversitesi sınav sonuç, anadolu üniversitesi web sitesi, anadolu üniversitesi açık ögretim fakültesi, anadolu üniversitesi e portal, anadolu üniversitesi açık öğretim fakültesi sınav sonuçları, anadolu üniversitesi açık öğretim fakültesi bölümleri,

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com