Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
iddiası, lise, okulda, ortak, sınav, sızdırıldı, soruları, tekrarı, yapılacak

Lise Ortak Sınav Soruları Sızdırıldı Iddiası: 6 Okulda Sınav Tekrarı Yapılacak

Eski 5 Gün Önce   #1
Şengül Şirin

Lise Ortak Sınav Soruları Sızdırıldı Iddiası: 6 Okulda Sınav Tekrarı Yapılacak

Lise ortak sınav soruları sızdırıldı iddiası: 6 okulda sınav tekrarı yapılacak

İstanbul'daki liselerde bu hafta yapılan ortak sınavda soruların sızdırıldığı iddiası gündemde Sınavlarda alınan yüksek notlardan şüphelenilmesi ile ortaya atılan iddia üzerine inceleme başlatan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sınavların 6 okulda yeniden yapılmasına karar verildiğini açıkladı

Lise ortak sınav soruları sızdırıldı iddiası: 6 okulda sınav tekrarı yapılacak
İstanbul'daki liselerde bu hafta yapılan ortak sınavların sorularının ve cevaplarının sızdırıldığı iddia edildi Bunun üzerine İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü araştırma başlattı

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden, konuya ilişkin yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde düzenlenen ortak sınavlarda, 6 okulumuzda, ortak sınav saatinden bir saat önce soruların sosyal medya platformlarında paylaşıldığına ilişkin tespitler yapılmıştır Bu durum üzerine, bahse konu okullarda yapılan sınavlar iptal edilmiş ve 14 Ocak salı günü 6 okulumuzda sınavların yeniden yapılmasına karar verilmiştir" ifadesi kullanıldı

Açıklamada, konuya ilişkin sorumluluğu bulunanlar hakkında detaylı inceleme ve soruşturma başlatıldığı belirtilerek, sürecin hassasiyetle takip edildiği kaydedildi

ORTAK SORULAR SIZDIRILDI İDDİASI

1 dönem 2'inci ortak yazılı sınavları, 6,7 ve 10uncu sınıf öğrencileri için 6-9 Ocak tarihleri arasında yapılmıştı Bazı öğretmenler, 10'uncu sınıflara yapılan sınav kağıtlarını okuyunca, başarı ortalamasının anormal şekilde yükseldiğini gördü Bazı öğrenciler beklenenden daha yüksek not almıştıbu durum şüphe uyandırdı

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com