![]() |
Nasreddin Hoca Fıkraları |
![]() |
![]() |
#1 |
Mountain
|
![]() Nasreddin Hoca FıkralarıSIĞ SUDA YÜZMEK Nasreddin Hoca bir gün evine dönerken taşa takılmış ve su birikintisine yüzüstü düşmüş ![]() " Oldu mu Hoca, bir karış suda yüzülür mü? Madem yüzecektin derede yüzseydin, demiş ![]() Bunun üzerine Hoca: " Derede herkes yüzer ![]() ![]() SEBZELİ KAVUK ÇORBASI Nasreddin Hoca kuyunun başında durmuş aşağı bakarken kavuğunu düşürmüş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adamlar, kuyuya bakıp, olabilir, deyip gitmişler ![]() ![]() HOCA ORMANDA KAYBOLDU Nasreddin Hoca, Çarıklı Köyü'ne giderken ormanda kaybolmuş ![]() ![]() " Koskoca Nasreddin Hoca ormanda kaybolmaz ![]() ![]() ![]() Nasreddin Hoca bakmış olmayacak fikir değişikliğine giderek diğer karşılaştığı adamlara, nereye gidiyorsunuz? diye sormuş ![]() ![]() Bunun üzerine Hoca, hah, ben de o köye gidiyordum, deyip adamla birlikte köye gitmiş ![]() YALAN SÖYLEME YARIŞMASI Akşehir'de en iyi yalan söyleme yarışması düzenlenir ![]() ![]() ![]() " Ben büyük bir yalancıyım ![]() Nasreddin Hoca'yı doğru sözlü olarak tanıyan halk jürisi, Hoca'yı birinci seçer ![]() ![]() PAPAĞAN Nasreddin Hoca pazarda görüp beğendiği fiatı yirmi akçe olan konuşkan papağanı uzun pazarlıktan sonra beş akçeye alır ![]() ![]() " Ey papağan, neden böyle yapıyorsun? diye sorar ![]() Papağan: " Bak Hoca, beni ucuza kapatıp beş akçeye aldın ![]() ![]() ![]() ![]() Hoca adamı bulup evine getirir ve papağanın önünde on beş akçeyi verir ![]() ![]() ![]() " Papağan, ne olur, sus artık! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ARAZİ ANLAŞMAZLIĞI Nasreddin Hoca, Akşehir'de kadılık yaparken birbirlerinden şikayetçi olan iki adam huzura gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Hoca tarladaki buğdayı ortalama bir fiata satın alır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Davaların kısa sürede sonuçlanmasının ve adaletin yerini bulmasının halkın yararına olduğu bir kez daha anlaşılır ![]() YÜZME YARIŞLARI Nasreddin Hoca sofraya oturmuş ![]() ![]() " Hatun koş, yüzme yarışları başladı ![]() AYRAN NİYETİNE Nasreddin Hoca yoğurt yerken, tahta kaşığı kırılmış ![]() ![]() " Hoca, bu ne hal? Yoğurt öyle yenir miymiş? " deyince Nasreddin Hoca: " Kaşık kırılınca yoğurdu ayran niyetine içesim geldi ![]() ![]() HOCA'NIN HANIMI HORLUYOR Gecenin bir vakti hanımı horlarken, Nasreddin Hoca'yı uyku tutmamış ![]() ![]() " Hoca, gürültüye uyandım ![]() ![]() Hoca: " Ne horlaması, hanım? Gök gürledi ![]() ![]() ![]() HOCA HAVUZA DÜŞÜYOR Nasreddin Hoca, içinde balık var mı diye bakarken, havuza düşmüş ![]() " İmdat! Yardım edin, boğuluyorum ![]() Kimse oralı olmamış ![]() " Hocam, sen yüzme biliyordun ya, " demiş ![]() Bunun üzerine Nasreddin Hoca: " Doğru, nasıl da unutmuşum? " demiş, iki kulaç atmış ve havuzdan çıkmış ![]() SON |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|