![]() |
YÖK, YKS Puan Türleri Tablosunu Açıkladı! İşte Tablo... |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() YÖK, YKS Puan Türleri Tablosunu Açıkladı! İşte Tablo...YÖK, YKS puan türleri tablosunu açıkladı! İşte tablo ![]() ![]() ![]() YÖK, YKS puan türleri tablosunu açıkladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), üniversitelerdeki lisans programlarına yerleştirmeler için gereken puan türlerini gösteren "YKS Lisans Programları Puan Türleri Tablosu" açıklandı ![]() ![]() ![]() ![]() "Meslek Yüksekokullarına yerleştirme sürecinde 2017 yılında, 6 farklı YGS puan türü vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRMELERİ İÇİN PUAN TÜRLERİ Yükseköğretim Kurulunca, "Adayların lisans programlarına sözel, sayısal, eşit ağırlık ve dil puanı ile yerleştirilebileceği, bu puan türlerinin de 2017 LYS puan türleri ile ilişkilendirildiğinde, TS-Sözel, MF-Sayısal, TM-Eşit Ağırlık, Dil-Dil olacağı daha önce bildirilmişti ![]() ![]() ![]() YKS puan türleri tablosuna, http://www.yok.gov.tr/web/guest/yks-...e-puan-turleri adresinden ulaşabilirsiniz ![]() Yeni Sistemin Temel Özellikleri * Daha yalın, sade ve kolay bir sistem, * Sınav puan türleri 18'den 5'e indirildi * Sınav 5 hafta sonundan 1 hafta sonuna çekilmiş, 6 oturumdan 3 oturuma indirilmiştir ![]() * Türkçe ve matematik'in merkezde olduğu temel Yeterlilik esaslı değerlendiren bir sistem * Mesleki eğitimi önemseyen ve bu kapsamda tek bir puanla farklı MYO programlarını tercih etmeye imkan veren bir sistem, * Ortaöğretim kazanımlarını ve sürecini odağına alan ve önemseyen bir sistem, * Önceki sistemde ortaöğretim üzerinde 4 ay baskı oluşturarak eğitimi aksatan olumsuzluğu ortadan kaldıran bir sistem * Öğrenciler üzerindeki sınav kaygısının etkilerini azaltan bir sistem ![]() YKS SINAV SÜRESİ NE KADAR? YÖK, öğrencilerin konsantrasyonunu göz önüne alınarak TYT’yi 2 oturuma böldü ![]() ![]() YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN? YKs’ye başvurular 1-21 Mart arasında yapılacak ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|