![]() |
Insan |
![]() |
![]() |
#1 |
aslı ekşi
|
![]() InsanFarkında mısın, vakit geldi artık? ASLI EŞKİ ![]() ÇARŞAMBA, 10 MART 2010 01:07 Ardı sıra giden bu yolculukta, ne sen kimseyi beklersin, ne de seni kimse bekler… Ne zamana kadar sürer bu yalnızlık bilmem ki? Sana gelecek bütün yolları kapatmışsın, kendine bile duyarsız olmuşsun, bu böyle, ne zamana kadar? Ne zamana kadar alemin hal ve kal diliyle haykırışını duymayacaksın? Ne zamana kadar yaradılışının gayesini fark etmeden yaşayabileceksin? Nefesinde ki titreklik taa uzaklardan fark ediliyor ![]() Sen kendini aldatıyorsun ama, “alemi de aldatıyorum “ zannediyorsun ![]() ![]() ![]() Hayatın gayesini, hayatın bahşedilmesini daha doğrusu; “Nereden geldim? Nereye gidiyorum? Neciyim” diye; kendi kendine hiç, sordun mu? Rabbinin seni aleme bir halife hükmünde gönderip, ahsen-i takvimde yaratıp, alemlerin efendisine ümmet olma şerefine nail etmişken, niye daha başka makamlarda gözün var? Başkalarına bu kadar el açıp, boyun eğişin, zilletin ta kendisi olduğu halde vicdanın ne kadar sukut etti ki Rabbine dönüp el açıp boyun bükmüyorsun? Gücün, kuvvetin, kudretin ne kadar? Belki, değersiz bir kıl kadar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alemin yaradılışına bir baksan, hata ve kusurların senden, iyiliklerin, mükemmelliklerin ondan olduğunu fark edeceksin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aklını başına al da, kendi varlığından kurtul ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|