Tavuklu Siron |
06-10-2014 | #1 |
Şengül Şirin
|
Tavuklu SironTavuklu Siron 4 adet yufka 1 kase yoğurt 2-3 dişsarmısak 2 adet tavuk but Pulbiber Tereyağı * Yufkalar tek tek rulo yapılıp iki parmak genişliğinde kesilir * Fırın tepsisine dik olarak dizilir * Önceden ısıtılmış fırında yufkaların üzerleri biraz kızartılır * Tavuk butları iyice haşlanır ve didiklenir * sıcak yufkaların üzerine sıcak tavuk suyundan dökülür * Üzerine didiklenmiş tavuk etleri dizilir * Tavuk etleri üzerine sarımsaklı yoğurt eklenir * En üste de pulbiberli yağ kızdırılıp gezdirilir Afiyet olsun NOT:tavukları çok küçük didiklemeyin sıcak olarak hemen tüketilmelidir yoksa hamurlaşır
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|